Betalen met een Spend Cloud Card via Apple Pay

Wanneer je in het bezit bent van een iPhone én onze Spend Cloud App, is het mogelijk een Spend Cloud Card aan de wallet van je telefoon toe te voegen. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor iPhones (en eventueel ook voor iPads of Apple Watches). Op die manier kan je in de winkel betalen met je digitale portemonnee (wallet), in plaats van met de fysieke pas. Dit gaat via Apple Pay. Als de webshop het ondersteunt en het is toegestaan voor jouw pas, kan je ook online betalen via Apple Pay. In dit artikel leggen we uit hoe je de pas aan je toestel toevoegt en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

1.) Om een Spend Cloud Card aan je telefoon toe te voegen, dien je gebruik te maken van de Spend Cloud App.  Om de Spend Cloud Card aan de wallet van je iPhone toe te voegen, open je de Spend Cloud App en klik je vanaf het dashboard naar de pas waarmee je wilt betalen via Apple Pay. Klik hier op 'Voeg toe aan Apple Wallet'.

Je dient door de applicatiebeheerder binnen jouw organisatie als aansprakelijke paseigenaar te zijn geregistreerd in de Spend Cloud. Als dat niet is gebeurd, zal je in de app een melding zien dat dat nog moet gebeuren. Neem contact op met de applicatiebeheerder of financiële administratie bij jouw werkgever of de organisatie waarvan je de pas hebt gekregen om dit te laten doen.

Een andere manier om naar de pas-instellingen te navigeren, is door op het menu rechts onderin te klikken en dan op 'Boeken'. Open het boek waaraan de pas is gekoppeld en klik op de paarse knop 'Pasgegevens'.

2.) Je komt nu op een scherm met wat extra informatie. Klik hier op de zwarte knop onderin om de pas aan de wallet toe te voegen:

3.) Je wordt nu doorgeleid naar de wallet op je telefoon. Jouw telefoon zal nu de verdere stappen met je doorlopen om de pas toe te voegen, waarbij je vooral op 'volgende' moet blijven klikken. De telefoon heeft de gegevens namelijk al voor je gevuld. Neem de voorwaarden door en klik op 'Akkoord'.

4.) De pas is nu succesvol toegevoegd aan je wallet, maar een belangrijke stap moet nog uitgevoerd worden. Je ontvangt nu namelijk automatisch een e-mail met met een activatie-code. Deze dien je in je wallet in te voeren. Het kan echter zijn dat je telefoon dit automatisch doet.

5. Na het invoeren van de activatie-code, kan je de pas gebruiken.

In de Spend Cloud-app ziet het er dan als volgt uit:

Indien je in het bezit bent van een Apple Watch, kan je de pas nu eventueel ook toevoegen aan je horloge, maar dit is uiteraard niet verplicht.

Veelgestelde vragen

Waarom zie ik de functionaliteit niet binnen mijn Spend Cloud App?
Alleen gebruikers die als 'pashouder' én 'aansprakelijke pashouder' zijn geregistreerd, hebben de optie de pas aan de wallet toe te voegen. Neem contact op met de applicatiebeheerder of financiële administratie binnen je organisatie als je hier vragen over hebt.

Aan hoeveel toestellen kan ik één pas toevoegen?
Je kan één Spend Cloud Card aan maximaal twee toestellen toevoegen. Bijvoorbeeld aan één iPhone en één Apple Watch.

Waar kan ik fysiek betalen met Apple Pay?
Overal waar je symbolen voor contactloos betalen zoals de volgende ziet, kun je Apple Pay gebruiken:

In Nederland is dit in vrijwel elke winkel waar je kunt pinnen.

De pas is toegevoegd aan mijn wallet, maar hoe betaal ik nu in de winkel?
  1. Druk tweemaal op de zijknop van je iPhone (de knop waar je de telefoon normaliter mee vergrendeld).
  2. Wacht tot de Spend Cloud Card verschijnt en kijk naar de iPhone om te authenticeren met Face ID of voer je toegangscode in. Is de Spend Cloud Card niet je standaard pas in de wallet? Tik dan op de standaard pas en kies voor de Spend Cloud Card.
  3. Houd de bovenkant van je iPhone bij de kaartlezer totdat je 'Gereed' of een vinkje op het scherm ziet.
Moet ik verbonden zijn met internet als ik wil betalen in de winkel?
Nee, om te betalen met Apple Pay hoef je niet verbonden te zijn met internet als je in de winkel staat.

Hoe worden de uitgaven verwerkt?
De uitgaven worden op precies dezelfde manier verwerkt als een 'normale' pin-transactie. De betaling komt in het pasboek te staan, waarna deze gecodeerd kan worden. Het bedrag wordt van het pasboek-saldo afgetrokken.

Is deze functionaliteit ook beschikbaar voor Android-toestellen, zoals Samsung?
Nee, deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor iPhones. We kunnen helaas nog niks zeggen over toekomstige ontwikkelingen voor Android.

Kan mijn pas door de organisatie waarvoor ik werk op afstand uit mijn wallet worden gehaald?
Jazeker. De financiële organisatie van jouw werkgever kan de pas uit jouw wallet halen. Dat is benodigd voor als jij bijvoorbeeld uit dienst gaat. Het is voor jouw werkgever inzichtelijk aan welke mobiele telefoons of andere apparaten de pas is gekoppeld.

Kan ik de pas ook buiten de Spend Cloud - app om aan mijn wallet toevoegen?
Ja, dat kan door degene die als aansprakelijke pas-eigenaar is geregistreerd, maar we adviseren dat niet te doen.  De functionaliteit werkt beter wanneer je de pas via de Spend Cloud-app hebt toegevoegd aan je wallet en dit is overigens ook een stuk gemakkelijker om te bewerkstelligen.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met de applicatiebeheerder of de financiële administratie binnen jouw organisatie.