Boekingen coderen in de app

Als je bent ingelogd in de Spend Cloud App kom je op jouw persoonlijke dashboard terecht. Als je gebruik maakt van passen kun je bovenaan deze pagina het actuele saldo van jouw passen zien. Mocht je meerdere passen tot je beschikking hebben, dan kun je deze bekijken door een pas naar links te vegen (swipen). Onder je pas(sen) staan de meest recente boekingen die nog verantwoord moeten worden. Je kunt boekingen met de status ‘Te coderen’ direct vanuit het dashboard aantikken om deze te bewerken.
Als jouw organisatie ook gebruik maakt van andere modules staan er meerdere uit te voeren acties op het dashboard.

Boekingen coderen

Vanaf jouw dashboard heb je de mogelijkheid om direct een boeking te coderen. Echter worden op het dashboard alleen de vijf nieuwste boekingen getoond. Wanneer je een pas tot de beschikking hebt kun je vanuit je dashboard op de gewenste pas klikken om alle boekingen te zien. Indien het om bankboek of kasboek gaat dan kun je rechts onderaan op de drie streepjes klikken om naar het Overzicht te navigeren en naar het Boeken onderdeel te navigeren. Hier kun je het gewenste boek selecteren waarna je alle bijbehorende boekingen kunt inzien.

De boekingen met een blauw bolletje zijn boekingen die nog gecodeerd moeten worden. Als de boeking volledig is voorzien van alle financiële gegevens zal dit bolletje grijs worden weergegeven en hoef je geen verdere actie te ondernemen op de boeking. In dit overzicht kun je ook inzien of er een bijlage aan de boeking is toegevoegd. Indien dit het geval is zal er naast het bedrag een paperclip-icoontje worden weergegeven.

Nadat je een boeking hebt geselecteerd kun je deze op de pagina die volgt coderen.

Bovenaan heb je de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen toe te voegen, bijvoorbeeld een foto van een bonnetje. Door het camera icoon te selecteren kun je óf een foto maken, óf een bestaande afbeelding selecteren uit jouw galerij. Indien de geselecteerde foto niet naar wens is, kun je de afbeelding na het opslaan nogmaals selecteren en een nieuwe foto toevoegen. Als je meerdere bijlagen hebt toegevoegd, zullen deze uiteindelijk worden gebundeld tot één PDF bestand.

Onder de afbeelding vind je een aantal statische gegevens zoals de naam van het boek, de datum van de boeking en het bedrag. Deze gegevens kun je niet wijzigen.

Daaronder kan de codering worden gedaan. Zo kun je hier een beschrijving meegeven en o.a. aangeven op welke kostensoort en kostenplaats de boeking moet worden geboekt. De velden met een sterretje (*) zijn verplicht om te vullen. Nadat je de volledige codering hebt ingevuld klik je rechtsboven de pagina op ‘Opslaan’. De boeking is gecodeerd en hiermee is de actie afgehandeld.

In tegenstelling tot de webversie kun je in de app een boeking ook opslaan als niet alle verplichte velden zijn ingevuld. Op deze manier heb je de mogelijkheid om vast een bonnetje bij een boeking te voegen en de daadwerkelijke codering op een later tijdstip aan te vullen. Let er wel op dat de codering is gedaan, voordat een periode wordt afgesloten. Mochten er in een periode nog boekingen staan die niet volledig zijn gecodeerd dan kan deze periode ook niet worden afgesloten.