Dashboard widgets

Op het dashboard staan verschillende widgets. Deze widgets kun je zelf op een andere plek slepen door in de titelbalk te klikken, de muis ingedrukt te houden en de widget naar de gewenste plek te slepen en daar de muis los te laten.
Dashboard widgets rangschikkenRangschik de widgets op het dashboard

Berichten

In deze widget worden de mededelingen getoond die beheerders binnen jouw organisatie plaatsen en eventueel berichten over het vervangen van een medewerker en het geven van jouw mening over bijvoorbeeld een factuur. Bij langere berichten zal er een ‘Lees meer’-knop zichtbaar zijn, waar je op kunt klikken om het hele bericht te zien. Je kunt een bericht ook verwijderen door op het kruisje rechtsboven te klikken, wat verschijnt als je over het bericht beweegt met je muis.

Beheerders zien ook de systeemmededelingen die vanuit ProActive zijn aangemaakt. Hierin worden de laatste ontwikkelingen over Spend Cloud gedeeld.

Acties

Hier worden jouw openstaande acties getoond. Door op het tandwieltje te klikken, kun je de acties sorteren op datum, nieuwste of oudste acties eerst.

Acties widgetSorteer de acties

Klik op de actie om naar het overzicht waar de actie te vinden is te navigeren. Of klik op de titel van de actie om direct naar de actie te navigeren.

Snel naar

Afhankelijk van de modules die beschikbaar zijn voor jouw organisatie, zie je hier linkjes naar de meest populaire acties van die module. Door op het linkje te klikken kun je deze actie direct uitvoeren.

Niet gekoppelde items

Deze widget is alleen zichtbaar voor beheerders. Beheerders kunnen hier zien welke items nog gekoppeld moeten worden, die afgelopen week zijn toegevoegd.

Om Spend Cloud optimaal te kunnen gebruiken moeten er een aantal koppelingen worden gelegd tussen items. Nieuw toegevoegde medewerkers, leveranciers en bijvoorbeeld grootboeken moeten gekoppeld worden aan een corresponderend item, zoals een rol, leveranciersgroep en kostenplaats. Als dit niet gedaan is, kan dit leiden tot medewerkers die niet kunnen inloggen en leveranciers en/of grootboeken die niet optimaal gebruikt kunnen worden.

Als je op een nog te koppelen item in de widget klikt, kom je bij het desbetreffende overzicht waar je de items kunt koppelen. In het overzicht kun je vervolgens filteren op de nog te koppelen gegevens.

Beheerdersinformatie

Ook deze widget is alleen zichtbaar voor beheerders. Beheerders kunnen hier per module zien welke acties er nog openstaan bij medewerkers. Als beheerder kun je zo zien wat er allemaal gebeurt in Spend Cloud en waarop gestuurd moet worden. Door op een item in deze widget te klikken, kom je uit bij het overzicht waar de desbetreffende actie staat. Meer informatie over het beheerderswidget vind je hier