Declaraties beoordelen

Het kan zijn dat jij binnen jouw organisatie declaraties van collega's mag beoordelen. Als er declaraties zijn die door jou beoordeeld moeten worden, word je daarvan op de hoogte gesteld door een e-mail. Daarnaast verschijnt er op je dashboard bij ‘Acties’ de te beoordelen declaratie(s):

Declaratie beoordelen

Ga naar Declaraties / Beoordelen voor een overzicht van alle door jou te beoordelen declaraties.

Door in dit overzicht een regel aan te klikken kun je de declaratie beoordelen. Je kunt ervoor kiezen om bovenaan de pagina alle declaratieregels in één keer goed- of af te keuren. Daarnaast kan je ook per declaratieregel een beoordeling geven. Dit doe je door in de regel aan te geven of deze moet worden goed- of afgekeurd. Een derde optie is om te kiezen voor ‘In de wacht’. Deze optie kies je als je bijvoorbeeld nog iets moet navragen over bepaalde kosten aan andere medewerkers. Als je deze optie selecteert moet je verplicht een toelichting geven, zodat andere collega’s weten dat het beoordelen van deze declaratie nog even op zich laat wachten.

Mening vragen

Mocht je nog iets willen navragen bij een collega, kan je de optie ‘Mening vragen’ gebruiken. Deze knop is bovenaan het scherm te vinden. Als je hierop klikt, kun je een bericht sturen naar een aan andere medewerker over bijvoorbeeld de gemaakte kosten:

Als je alle regels hebt beoordeeld, kun je bovenaan klikken op ‘Opslaan’ of ‘Opslaan en volgende’ om nog meer declaraties te beoordelen. Declaratieregels die je hebt afgekeurd, worden teruggestuurd naar de medewerker om aangepast te worden. Declaraties die je hebt goedgekeurd gaan, afhankelijk van de ingestelde procuratie, door naar de volgende procuratiehouder, of als iedereen de declaratie heeft goedgekeurd naar Exporteren. Vanuit Exporteren kan de financiële administratie de declaratie klaarzetten voor betaling.