Een afleveradres toevoegen

Via Applicatiebeheer / Inkoop / Afleveradressen kom je terecht in het menu-onderdeel waar je de afleveradressen kunt beheren. Afleveradressen die in dit overzicht staan kunnen vervolgens worden geselecteerd bij het samenstellen van een orderaanvraag.

Door op de knop ‘Toevoegen’ te klikken bovenaan het overzicht, kun je een nieuw afleveradres toevoegen.

De naam die je invult bij het veld ‘Naam’ wordt niet standaard getoond op de orderaanvraag. Indien dit wel wenselijk is, selecteer je ‘Ja’ bij ‘Toon naam op PDF’.

Vanuit het overzicht kun je een afleveradres bekijken, verwijderen en bewerken.

Als tenminste alle verplichte velden zijn gevuld, te herkennen aan het sterretje, kun je bovenaan klikken op ‘Opslaan’.

Sommige leveranciers werken niet met afleveradressen, maar met locatiecodes. Op basis van de locatiecode weet de leverancier vervolgens op welk adres de order moet worden geleverd. Door hier een locatiecode in te vullen zal deze worden vermeld op de orderaanvraag. Je kunt meerdere locatiecodes opgeven door bij het afleveradres in het overzicht op het vergrootglas-icoon te klikken.

Afleveradressen importeren

Om in plaats van één voor één afleveradressen aan te maken, kun je ook meerdere afleveradressen tegelijk toevoegen. Dit doe je met de knop ‘Importeer afleveradressen’. Mocht er geen importdefinitie beschikbaar zijn, neem dan contact op met onze Supportafdeling.

Door op de knop ‘Importeer afleveradressen per leverancier’ te klikken kun je per leverancier een document importeren waarbij je voor elk afleveradres kunt aangeven wat de bijbehoren locatiecode is. Zo hoef je later niet handmatig de locatiecodes toe te voegen.

Waarom kan een medewerker een afleveradres niet kiezen?

Standaard kan een medewerker bij het samenstellen van een orderaanvraag alle afleveradressen kiezen. Wanneer de medewerker klikt op zijn/haar naam rechts bovenin de Spend Cloud en dan op 'Mijn Profiel', dan komt diegene in een menu waar hij/zij persoonlijke voorkeuren aan kan geven, zo ook voor het samenstellen van een orderaanvraag. Onder 'Mijn afleveradressen' kan de medewerker adressen aanvinken die hij/of zij wilt kunnen selecteren bij het aanmaken van een orderaanvraag. Dat is handig als deze persoon bijvoorbeeld altijd op dezelfde locatie werkzaam is. Alle afleveradressen die niet zijn aangevinkt, zijn dan ook niet meer te selecteren bij het aanmaken van de order.

Wanneer de medewerker een afleveradres niet kan kiezen, dient deze dus hier nog te worden aangevinkt. Wanneer geen enkel afleveradres is aangevinkt, kan de medewerker altijd voor alle adressen kiezen bij het aanmaken van een orderaanvraag.