Een boeking splitsen

Een boeking kan betrekking hebben tot meerdere kostenplaatsen, kostensoorten, projecten of verschillende btw’s. Om deze verschillen vast te leggen in één boeking, kan je de boeking splitsen over meerdere regels. Dit geldt alleen voor pasuitgaven, niet voor contante uitgaven.

Let op! het splitsen van een boeking wordt nog niet ondersteund op de Spend Cloud App.

Hoe splits je een boeking?

1. Ga naar Kas & Pas / Boekingen.

2. Selecteer het boek waarin je wilt werken.

3. Ga met je muis staan op de boeking die je wilt splitsen en klik op het potloodje helemaal rechts.

4. Bij het bewerken scroll naar het veld “Aantal regels” en vul het aantal regels in waarover je de boeking wilt splitsen. Klik vervolgens op ‘Doorgaan’.

5. Vul nu de regels aan waarover je de boeking hebt gesplitst en als laatste klik je op opslaan.

Als je een boeking splitst kun je dus verschillende velden invullen. Ook kun je bepalen of een regel betrekking heeft tot een uitgave of een inkomen. Kortom, met het splitsen van een boeking kun je de gehele uitgave boeken op verschillende kostenplaatsen, kostendragers of btw's.

Hoe draai je het splitsen van een boeking terug?

Om de splitsing ongedaan te maken, dien je de boeking terug te draaien. Hiermee wordt de codering en de verdeling verwijderd en kan deze eventueel opnieuw gemaakt worden.