Een kastelling doen in de app

Bij het afsluiten van een periode van een kasboek, kan het zijn dat het verplicht is om een kastelling te doen.

Je kunt als volgt naar de periodes navigeren:
  1. Tik op het overzicht onderin het menu
  2. Kies in het overzicht voor ‘Boeken’
  3. Kies het kasboek waarvan je een periode wilt afsluiten
  4. Rechtsboven in het scherm staan drie bolletjes, tik deze aan
  5. Onderin het scherm verschijnt ‘Periodes’, tik hierop
  6. Kies de periode die je wilt afsluiten. Deze is te herkennen aan het label ‘Actie vereist’
Als je in het juiste kasboek zit in de periode die je wilt afsluiten, kun je onderin het scherm tikken op ‘Sluit deze periode’. Je krijgt een melding dat er een kastelling verplicht is. Klik op ‘doorgaan’ als je er klaar voor bent om de kastelling te doen.

Je kunt nu per eenheid aangeven hoeveel je ervan in de kas hebt zitten. Nadat je de juiste hoeveelheden hebt ingevuld, kies je rechtsboven voor ‘Opslaan’.

Als er geen verschil is, kun je de periode afsluiten door in de pop-up te kiezen voor ‘Periode afsluiten’.

Op het moment dat er een verschil is, krijg je een melding dat er een kasverschil-boeking wordt aangemaakt. Als dit verschil juist is, kies je voor ‘Doorgaan’. Vul de kasverschil-boeking aan met een omschrijving en eventuele andere verplichte velden. Kies rechtsboven voor ‘Opslaan’ en bevestig de kasverschil-boeking met ‘Periode afsluiten’.

De periode is afgesloten en daarmee verdwenen uit het overzicht met openstaande periodes.