Een order beoordelen in de app

Als je bent ingelogd in de app kom je op jouw persoonlijke dashboard terecht. Hier staan de vijf meest recent aangeboden orders, met een een aantal gegevens betreffende deze orders, zoals de leverancier, het bedrag, de datum en de status van de order. Door op een order te tikken kun je direct de order beoordelen.

Als jouw organisatie ook gebruik maakt van andere modules staan er meerdere uit te voeren acties op het dashboard.

Orders beoordelen

Vanaf het dashboard kun je direct een order beoordelen. Echter worden op het dashboard maar vijf orders getoond. Als je een overzicht wilt zien van alle orders, dan kun je onderin het scherm navigeren naar het 'Overzicht' via het icoon met de bolletjes en streepjes. Vervolgens kun je kiezen voor 'Te beoordelen' onder 'Inkoop'.

Na het selecteren van een order, kun je op de pagina die volgt de order beoordelen.

Bovenaan staan de leverancier en het bedrag. Daaronder worden met iconen de opties 'Mening vragen' en 'PDF' getoond. Door het PDF-icoon te selecteren, kun je de inkooporder openen.

Bij ‘Orderregels te beoordelen’, staat de orderregel of regels die beoordeeld moeten worden. Door een regel te selecteren opent er een nieuw scherm met meer informatie. Hier vind je onder andere de grootboekrekening, kostenplaats en de statushistorie van de order. Als je onderaan klikt op 'Statushistorie' kun je zien wie de order eventueel al eerder heeft beoordeeld en wie de order nu moet beoordelen. Met het pijltje terug linksboven kun je terug naar het beoordeel-scherm.

Als je alle gegevens hebt bekeken, kun je de knoppen onderaan de pagina gebruiken om de regels van de order goed- of af te keuren. De beoordeling geldt voor alle orderregels. Als hier dus meerdere orderregels staan om te beoordelen, keur je óf beide regels goed, óf beide regels af.

Soms komt het voor dat je internetverbinding hapert. Wacht daarom even na het goedkeuren tot de nieuwe pagina wordt geladen, voordat je het nog een keer probeert.

Als je op ‘Afkeuren’ klikt, moet je in de pop-up de reden van afkeuring opgeven. De order verdwijnt vervolgens uit jouw overzicht en wordt teruggestuurd naar de afdeling inkoop, zodat de nodige aanpassingen kunnen worden gedaan. Bij het kiezen voor ‘Goedkeuren’ wordt de order doorgestuurd naar de volgende procuratiehouder of terug naar de afdeling inkoop voor verdere afhandeling.

Met het beoordelen van de order is de actie afgehandeld.