Een periode beoordelen

Afhankelijk van de instellingen moet de medewerker die verantwoordelijk is voor het boek, een periode beoordelen nadat deze is afgesloten. Wanneer een periode wordt afgesloten door een applicatiebeheerder, hoeft deze nooit beoordeeld te worden. De periode gaat dan direct verder voor verdere verwerking.

Als je een periode moet beoordelen, word je daarvan op de hoogte gesteld via een notificatie-e-mail. Je kan vanaf jouw dashboard naar het menu-onderdeel 'Beoordelen' navigeren via het blok ‘Acties’, of navigeren naar Kas & Pas / Beoordelen.

In het Beoordelen-overzicht zie je alle periodes die klaarstaan om beoordeeld te worden. Klik op de regel om deze te beoordelen.

Te beoordelen periodes moeten altijd van oud naar nieuw worden beoordeeld. Probeer je een periode te beoordelen, maar is het hamertje grijs? Dan moet er eerst een oudere periode worden beoordeeld.

Een periode goed- of afkeuren

Door op het vergrootglas-icoon aan de rechterkant van een regel te klikken, kun je in detail de gegevens van de boeking bekijken. In de gele markering onder het periodeoverzicht zie je ‘Beoordelen’ staan. Hier kun je aangeven of je de periode wilt goedkeuren of afkeuren. Als je ‘Goedkeuren’ selecteert, wordt de periode doorgestuurd naar de financiële administratie voor verdere verwerking. Als je ‘Afkeuren’ selecteert, moet je nog een toelichting geven over waarom je de periode afkeurt.

Mocht je een periode afkeuren, dan moet daarbij een toelichting gegeven worden. Probeer een duidelijke reden te geven waarom je de periode afkeurt. Op die manier weet jouw collega wat er aangepast moet worden. Na het afkeuren wordt de periode heropend en krijgt de betreffende medewerker een notificatie om de periode aan te passen waar nodig. De reden van afkeuren wordt weergegeven onder het boekingsoverzicht, zodat de medewerker weet waarom de periode is afgekeurd. Na de aanpassing wordt de periode opnieuw bij jou aangeboden ter beoordeling.
Een afgesloten periode beoordelen
Indien de instellingen zo zijn ingesteld dat er een kastelling moet worden gedaan, kun je bovenaan de pagina de betreffende kastelling downloaden door op de blauwe link te klikken.