Een periode beoordelen in de App

Wanneer voor een boek is ingesteld dat periodes beoordeeld moeten worden, zal de periode ter beoordeling worden aangeboden aan de medewerker die hier verantwoordelijk voor is.

In de app kun je deze beoordeel-acties vinden door rechtsonder naar ‘Overzicht’ te navigeren via het icoontje met de bolletjes en streepjes. Onder ‘Kas & Pas’ kun je kiezen voor de optie ‘Te beoordelen’.

Na het kiezen voor deze optie word je doorgestuurd naar een pagina die al jouw te beoordelen boeken toont en de daarbij behorende mutatiesaldi. Dit zijn dus niet de huidige saldi van het boek, maar een som van de inkomsten en uitgaven in de desbetreffende periode.

Tik vervolgens op het boek waar je een beoordeling voor wilt geven. Je krijgt nu alle informatie van deze periode te zien. Naast het mutatiesaldo wordt hier nu ook het begin- en eindsaldo van de periode getoond. Als je gebruikt maakt van combiboeken, heb je via de knop ‘Saldo details’ de mogelijkheid om in te zien hoe een eventuele verdeling van het saldo is opgebouwd tussen de kas- en pasmutaties. Via de knop ‘Geschiedenis’ is in te zien door wie de periode is afgesloten en/of door wie de periode al eens eerder is beoordeeld.

Hierna volgt een lijst van alle boekingen in deze periode. Door op een boeking te tikken kun je de codering van de boeking inzien, en de eventueel gekoppelde bijlage openen.

Als alles goed is bevonden kun je onder aan de pagina kiezen voor ‘Goedkeuren’. De periode zal hierna door een medewerker verstuurd kunnen worden naar jullie financiële pakket. Mochten er zaken niet in orde zijn, kun je de knop ‘Afkeuren’ gebruiken. Je bent vervolgens verplicht om een toelichting te geven. De periode zal hierna worden heropend voor de kasmedewerker(s) en zij kunnen aan de hand van deze toelichting weer wijzigingen in de periode toepassen.