Hoe werkt de Community?

In de community van de Spend Cloud Portal kun je als beheerder van Spend Cloud een discussie starten en ideeën posten. De community is in verschillende categorieën opgedeeld. Zo kun je een bericht maken voor een specifieke module, onze app of juist een overkoepelende vraag/idee posten in de categorie Overig.

Opties community
Een nieuw idee toevoegen

Als je een idee hebt om een bepaalde functionaliteit te verbeteren, kun je dit aandragen in de community. Andere beheerders kunnen door middel van een duimpje aangeven of zij dit idee leuk (handig) vinden en/of opmerkingen plaatsen bij jouw idee.

Kijk dus eerst of jouw idee al bestaat door te zoeken op de kernwoorden van het idee. Als het idee al gepost is, kun je er een duimpje of een reactie bij plaatsen om kenbaar te maken dat jij/jouw organisatie het aangedragen idee ook ziet zitten.

Als het door jouw bedachte idee nog niet voorkomt in de community kun je een nieuw onderwerp toevoegen aan de hand van de volgende stappen:

• Klik op de knop ‘Nieuw onderwerp toevoegen’ naast het zoekveld.

• Kies vervolgens bij ‘Onderwerptype’ voor ‘Idee’ (dit staat standaard geselecteerd).

• Vul een titel en een beschrijving in. Bij het invullen van een titel, zullen er aan de zijkant relevante artikelen verschijnen betreffende het onderwerp.

• Kies bij ‘Categorie’ de betreffende module, de app of de categorie Overig.

• Kies bij ‘Subcategorie’ voor het betreffende menu-onderdeel, Algemeen of Applicatiebeheer.

• Voeg bij ‘Tags’ de kernwoorden van jouw idee toe. Zo is deze makkelijker vindbaar voor anderen.

• Indien je een vinkje zet bij ‘Laat me weten wanneer er wordt gereageerd’ ontvang je een mail als er een nieuwe reactie op jouw post wordt geplaatst.

• Voeg eventueel nog een bijlage toe.

• Klik op ‘Plaatsen’ om het idee toe te voegen in de community.

Het bericht wordt voor plaatsing gecontroleerd op spam/taalgebruik. Hierdoor kan het wat langer duren voordat het bericht zichtbaar is in de community.

Beoordeling van ideeën

Vanaf het moment dat jouw bericht zichtbaar is, kunnen andere beheerders hierop reageren door middel van duimpjes en opmerkingen.

Aangedragen ideeën worden doorgezet naar onze afdeling Product Management (PM). Op het moment dat jouw idee is doorgezet naar PM, krijgt het idee de status ‘Wordt herzien’. Eventueel zal één van onze medewerkers een opmerking achterlaten bij het idee.

Het kan best zijn dat het even duurt voordat er iemand vanuit ProActive reageert op het idee. Dat wil niet zeggen dat we het bericht niet gezien hebben. Het kan voorkomen dat we eerst willen onderzoeken of het idee ook nuttig is voor andere gebruikers voordat wij zelf conclusies trekken.

Op het moment dat onze afdeling Product Management het idee heeft kunnen analyseren op een aantal kenmerken, zoals de toegevoegde waarde voor alle klanten en technische impact, krijgt het idee een andere status. Dit kan zijn:

Misschien later: Als jouw idee deze status krijgt, betekent dit dat onze prioriteiten op dat moment ergens anders liggen. Ook kan het zijn dat we nog willen kijken of andere gebruikers nog reageren op het idee, zodat we zien dat het bij meerdere klanten speelt.

In ontwikkeling: Jouw idee is positief beoordeeld en het gaat om een verbetering die we willen doorvoeren in ons systeem. We gaan er dus zeker mee aan de slag, maar dit betekent niet dat het idee morgen in het systeem is doorgevoerd. Afhankelijk van onder andere de prioriteit die aan het idee wordt gegeven en de technische haalbaarheid ervan, kan de ontwikkeling een aantal weken duren. We zullen ernaar streven om je tijdens dit proces op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen.

Wordt niet geïmplementeerd: We vinden het heel fijn als onze gebruikers ideeën aandragen, maar helaas kunnen we niet alles maken. Jouw idee kan zijn status krijgen vanwege verschillende redenen. De meest voorkomende redenen zijn dat het niet voor al onze gebruikers een gewenste functionaliteit is of dat het technisch niet realiseerbaar is.

Tot slot krijgt jouw idee de status ‘Geïmplementeerd’ als het idee is verwerkt in de Spend Cloud.

Geimplementeerd icoon

Een nieuwe discussie starten

In de community heb je ook de mogelijkheid om een discussie te starten. Zo kun je bijvoorbeeld aan andere beheerders vragen hoe zij bepaalde zaken hebben ingericht.

Discussie toevoegen

Je kunt een discussie starten aan de hand van de volgende stappen:

• Klik op de knop ‘Nieuw onderwerp toevoegen’ naast het zoekveld.

• Kies vervolgens bij ‘Onderwerptype’ voor ‘Discussie’.

• Vul een titel en een beschrijving in. Bij het invullen van een titel, zullen er aan de zijkant relevante artikelen verschijnen. Wellicht dat het antwoord op een eventuele vraag toch nog te vinden is tussen deze artikelen.

• Kies bij ‘Categorie’ de betreffende module, de app of de categorie Overig.

• Kies bij ‘Subcategorie’ voor het betreffende menu-onderdeel, Algemeen of Applicatiebeheer.

• Voeg bij ‘Tags’ de kernwoorden van jouw discussie toe. Zo is deze makkelijker vindbaar voor anderen.

• Indien je een vinkje zet bij ‘Laat me weten wanneer er wordt gereageerd’ ontvang je een mail als er een nieuwe reactie op jouw post wordt geplaatst.

• Voeg eventueel nog een bijlage toe.

• Klik op ‘Plaatsen’ om de discussie toe te voegen in de community.

Het bericht wordt voor plaatsing gecontroleerd op spam/taalgebruik. Hierdoor kan het wat langer duren voordat het bericht zichtbaar is in de community.