Juli release 2021

Nieuw in de Spend Cloud

Module Factuurverwerking
Definitief afkeuren vanuit het menu Afgekeurd

Vanaf deze maand kun je ook vanuit het menu Afgekeurd een factuur direct definitief afkeuren tijdens het bewerken van de factuur. Dat scheelt weer een handeling!
We hebben dit ontwikkeld naar aanleiding van een idee in de Community van de Spend Cloud Portal. Laat je ons daar weten wat je ervan vindt?

Btw-codes in XML-mapping

We hebben het mogelijk gemaakt om ook de btw-code in de XML-mapping vast te leggen zodat facturen een specifieke btw-code krijgen. Dit is handig wanneer er meerdere btw-codes zijn voor hetzelfde btw-percentage.

Aangezien een crediteur niet weet welke btw-codes er in de financiële administratie opgenomen zijn, is het handig om dit af te stemmen met de crediteur die de XML-factuur verstuurd.

Met de juiste btw-codes in de XML-mapping kun je een juiste codering voor deze velden realiseren. Dit maakt het ook mogelijk dat een factuur het menu Coderen helemaal overslaat als deze helemaal gecodeerd is (en dit is ingesteld bij de crediteur).

Import/Export
Voorregistratie met AllSolutions

Als je gebruik maakt van het financiële pakket AllSolutions, kun je vanaf nu facturen exporteren via een voorregistratie. Zo wordt de kop van een factuur alvast in AllSolutions geladen. Als de factuur het gehele verwerkingsproces in de Spend Cloud heeft doorlopen, worden de resterende factuurregels naar AllSolutions geëxporteerd.

Audittrail exporteren met Exact Financials

Als jouw organisatie gebruik maakt van een webservice-koppeling met Exact Financials, wordt nu ook de audittrail van facturen toegevoegd aan het PDF exportbestand. Zo wordt het mogelijk om de audittrail van facturen niet alleen in de Spend Cloud te bekijken, maar ook in Exact Financials.

Exportmapping aanpassingen

Bij het aanmaken of bewerken van een administratie via Applicatiebeheer>Algemeen>Administraties kun je nu ook de volgende velden bewerken:
  1. Nummer van het financiële pakket
  2. Export formaat voor relaties
  3. Factuurverwerking-exportformaat
Daarnaast heb je, indien je rechten hebt om een administratie te bewerken, ook toegang tot het menu Exportmapping via Applicatiebeheer> Factuurverwerking> Exportmapping.
Zo hoef je niet meer onze Supportafdeling te bellen om hierin iets te wijzigen en kun je lekker zelf aan de slag. Mocht je hulp nodig hebben, dan staan wij natuurlijk voor je klaar!

Nieuw in de Spend Cloud App

App-versie 1.50

Nieuw in de app

Nieuwe app-functionaliteiten worden sinds kort uitgelicht in een aantal schermen bij het openen van de app. In deze nieuwe schermen kun je gelijk zien wat voor mooie functionaliteiten we aan de app hebben toegevoegd.

Notificatie nieuwe berichten

Sinds kort kun je in één oogopslag zien of er nieuwe berichten zijn in het notificatiemenu. In de menubalk wordt een oranje badge toegevoegd aan het bel-icoon om je te laten weten dat er nieuwe berichten zijn.

Releasewebinar

Kijk hier de opname van de releasewebinar van juli terug.