Ondersteuning van besturingssystemen in de app

Spend Cloud-gebruikers de beste ervaring bieden met geavanceerde technologie, is waar wij het voor doen. Daarom blijven we innoveren en testen we onze software automatisch. Om de kwaliteit van de Spend Cloud te kunnen waarborgen, moeten we daarnaast bijvoorbeeld ook meegaan met de nieuwste versies van de besturingssystemen van Apple en Android. Als we verouderde versies blijven ondersteunen, kunnen we helaas geen veilige, stabiele en innovatieve Spend Cloud App garanderen.

Op dit moment ondersteunen we telefoons vanaf deze versies:

Android: 7 of hoger
iOS: 15 of hoger

Communicatie rondom het uitfaseren

Als we besluiten om een versie niet meer te ondersteunen hebben wij hier een proces voor. We willen natuurlijk niet van de een op de andere dag een versie niet meer ondersteunen. Voordat we een versie uitfaseren zullen wij onze gebruikers hiervan op de hoogte stellen.
  1. Een half jaar voordat we een versie niet meer ondersteunen sturen wij een mail naar alle applicatiebeheerders met informatie over de versie die we niet meer zullen ondersteunen.
  2. In het half jaar tussen de mail en het uitfaseren zullen wij nog wel verbeteringen doorvoeren op bestaande functionaliteiten, updates klaarzetten en bugs oplossen voor de betreffende versie. Totaal nieuwe functionaliteiten zullen alleen in de nieuwe versies beschikbaar stellen.
  3. Een half jaar na de eerste communicatie zullen we de verouderde versie niet meer ondersteunen. Bij gebruikers die de verouderde versie blijven gebruiken, zal het dashboard bericht nu wijzigen en zullen we kenbaar maken in de app dat de versie niet meer wordt ondersteund en het raadzaam is om de telefoon te updaten naar een nieuwere versie.

Wat gebeurt er als je jouw telefoon niet kunt updaten naar een nieuwere versie?

Mocht je telefoon niet de mogelijkheid hebben om te updaten naar een nieuwere versie van het besturingssysteem dan gebeurt er het volgende;
  1. Blijft de huidige versie op jouw telefoon van de Spend Cloud App wel werken, maar;
  2. Wij zullen net voor de datum waarop wij een versie niet meer ondersteunen alle bestaande bugs oplossen. Op die manier heb je een goed werkende app die je gewoon kunt blijven gebruiken. Nieuwe releases en updates krijg je echter niet, totdat je jouw telefoon update naar een nieuwere versie van het besturingssysteem.
  3. Je kunt de Spend Cloud App niet meer opnieuw downloaden. Dus wanneer je de app verwijdert, zal je deze niet meer kunnen openen, totdat je één van de twee laatste iOS versies hebt geïnstalleerd.

Verschil tussen iOS en Android

Binnen ons proces maken wij een verschil tussen het besturingssysteem van Android en van Apple. Beide bedrijven hebben namelijk een net andere filosofie als het gaat om de ondersteuning van de besturingssystemen.

Apple
Bij Apple releasen ze de nieuwe besturingssystemen alleen op de nieuwe telefoons. Op die manier zorgen ze ervoor dat ze oude iOS versies uitfaseren. Op een gegeven moment moet je dus een nieuwe telefoon kopen om gebruik te kunnen blijven maken van de nieuwste iOS versies. Nieuwe versies van het besturingssysteem hebben ook nieuwe functionaliteiten. Functionaliteiten waar wij als innovatief softwarebedrijf natuurlijk graag gebruik van willen maken. Als wij verouderde versies van iOS blijven ondersteunen dan kunnen wij dus niet voor al onze app gebruikers deze nieuwe functionaliteiten beschikbaar stellen. Om toch innovatief te blijven en mee te gaan in de ontwikkelingen van Apple hebben we besloten om alleen de laatste twee versies te ondersteunen. Mocht je meer willen weten over welke versies op welke telefoons door Apple zelf worden ondersteund dan kun je dit hier bekijken: https://nl.wikipedia.org/wiki/IOS_(Apple)

Android
Android is iets toegankelijker in het blijven ondersteunen van verouderde versies. Wanneer Android nieuwe functionaliteiten released in nieuwe versies, zorgen ze ervoor dat het merendeel ook toegankelijk is in de verouderde versies. Mocht het voorkomen dat er teveel nieuwe functionaliteiten alleen in de nieuwe versies beschikbaar komen, dan kiezen we ervoor om een oude versie niet meer te ondersteunen.