Scans aanroepen van extern

Bij deze de omschrijving hoe de scans kunnen worden opgevraagd van de server van de Spend Cloud. De scans kunnen worden opgevraagd door een het samenstellen van een link (URL). Deze link heeft een beperkte geldigheidsduur, om de kans op ongewenste toegang tot de scans te minimaliseren.

De URL moet worden opgebouwd in het volgende formaat:

https://scans.proactive.nl/getfile.php?customer=klantnaam&file=09207160021.pdf&time=1257953055&checksum=4b036398bf0014aa754b702ffd2bff9c7451af29

'customer' is altijd een vaste waarde per klant, over het algemeen de naam van de klant in kleine letters. Deze waarde wordt verstrekt door Visma | ProActive.

'file' is het bestand dat jullie willen oproepen. Dit is het originele boekstuknummer (zonder punten in het nummer) bij ons, met .pdf erachter.

'time' is de of de unix timestamp, of de tijd in het formaat 'YYYYMMDDHHMMSS' van het ogenblik datde link gegenereerd wordt. Deze tijd, in het gekozen formaat, dient ook gebruikt te worden om dechecksum te maken.

'checksum' is de sha1 hash van de string die bestaat uit 'file', 'time' en een 'wachtwoordhash' (in die volgorde).

De wachtwoordhash (wordt verstrekt door Visma | ProActive) is dus het gedeelte wat niet ongecodeerd wordt meegezonden, wat alleen wij aan beide zijdes weten. Deze links hebben een geldigheidsduur van 3minuten, dit wordt op de server bepaald met de time die wordt meegezonden. De server wordt ieder uur gelijk gezet een tijdserver, het is dus zaak de server waar de links gegenereerd worden ook (redelijk) gelijk te laten lopen.