Systeemeisen

Hoe jij als gebruiker traagheid kunt voorkomen

De Spend Cloud is een webapplicatie en helpt je bijvoorbeeld met het rekenwerk tijdens het aanmaken van nieuwe regels in facturen of tijdens het matchen van inkooporders en facturen. Dit rekenwerk vindt grotendeels op onze servers en deels op cliëntcomputers plaats. Deze computers moeten namelijk alle webpagina’s weergeven. Die pagina’s bevatten naast statische elementen (tekst en plaatjes) ook javascript. Javascript draait op de cliëntcomputer. De snelheid van de cliëntcomputer heeft dus invloed op de snelheid van de Spend Cloud.

Werken met de basisfunctionaliteit

De meeste pagina’s van de Spend Cloud bevatten vrij weinig javascript en zijn goed te draaien op een eenvoudige computer. Medewerkers die alleen van de basisfunctionaliteit gebruik maken, kunnen aan de slag met een computer die voldoet aan de ‘Minimale systeemvereisten’. Deze staan hieronder weergegeven.

Minimale systeemvereisten
Een computer met een recente versie van Windows, MacOS, Linux of Chrome OS met minimaal de volgende specificaties:
  1. Intel® Core™ i3-5 processor
  2. 8 GB intern geheugen

Werken met zwaardere bewerkingen

Het coderen of bewerken van grote orders of facturen, vooral als deze veel regels bevatten, is een ander verhaal. Deze zwaardere bewerkingen in de Spend Cloud werken beter op een snellere computer. Voor medewerkers die zwaardere bewerkingen doen, is een computer die voldoet aan de ‘Optimale systeemvereisten’ een betere keuze. Ook deze staan hieronder weergegeven.

Optimale systeemvereisten
Een computer met een recente versie van Windows, MacOS, Linux of Chrome OS met minimaal de volgende specificaties:
  1. Intel® Core™ i5-6 processor
  2. 16 GB intern geheugen
  3. SSD harde schijf

Browsercompatibiliteit
De Spend Cloud wordt gemaakt en getest zodat het op de meest voorkomende courante browsers werkt. We proberen ons zoveel mogelijk aan internetstandaarden te houden. Dit houdt in dat we Microsoft Internet Explorer niet meer ondersteunen. De Spend Cloud wordt altijd getest op de laatste versies van:
  1. Microsoft Edge
  2. Google Chrome
  3. Mozilla Firefox

Bandbreedte
Men vraagt zich vaak af hoeveel bandbreedte de Spend Cloud nodig heeft. Die vraag is vrij lastig te beantwoorden, omdat de gebruikte bandbreedte variabel is. Het hangt sterk af van het aantal gebruikers en wat deze gebruikers precies doen. We optimaliseren onze applicatie zodat er zo min mogelijk bandbreedte nodig is voor het gebruik van de Spend Cloud. Inloggen en het vervolgens goedkeuren van twee facturen verbruikt bijvoorbeeld zo’n 150 Kb aan data.

Remote desktop
Daarnaast kan het zo zijn dat een medewerker via een remote desktop oplossing werkt, zoals bijvoorbeeld Citrix. De computer van de medewerker geeft alleen de muisbewegingen en toetsenbordaanslagen door aan de remote server. Deze server is over het algemeen een gedeelde machine waarop meerdere gebruikers werken. Het is in dat geval van belang dat deze server voldoende capaciteit beschikbaar voor de afzonderlijke sessies.

Werken via een remote desktop vormt een extra stap in de communicatie waardoor de snelheid minder kan zijn. De Spend Cloud werkt dus altijd iets trager via Citrix. Daarom zou je kunnen overwegen om niet met een remote desktop oplossing te werken. Door deze factsheet met jouw IT-afdeling te delen, kunnen jullie toewerken naar een oplossing op maat.