Visma.net - koppelen via Service API op basis van het OAUTH 2.0-protocol

Visma.net - koppelen via Service API op basis van het OAUTH 2.0-protocol

Vernieuwde authenticatie Visma.net

Per 1 juni zal Visma.net de huidige manier waarop de koppeling met Spend Cloud is gelegd niet meer ondersteunen. De huidige manier, waarbij er jaarlijks een nieuw access token (sleutel voor toegang tot Visma.net) moet worden opgehaald, zal komen te vervallen. In plaats daarvan kan de Spend Cloud als Applicatie worden gekoppeld via de Service API, met als grote voordeel dat de applicaties voor zolang als partijen het wensen met elkaar verbonden blijven. Er hoeft géén jaarlijkse actie meer plaats te vinden om het nieuwe access token op te halen.

Via de Spend Cloud wordt je naar dit artikel geleid over de uit te voeren actie. Er zal later nog een e-mail worden verstuurd met informatie over deze uit te voeren actie. Je hoeft hier echter niet op te wachten, je kunt nu al onderstaande stappen doorlopen om de vernieuwde authenticatie in gang te zetten. Alle beschikbare informatie vind je in dit artikel, meer informatie over de Service API van Visma vind je in dit artikel op de website van Visma.

Hoe gaat dit in z'n werk?

Om deze koppeling in te stellen dient een eenmalige actie aan jullie kant uitgevoerd te worden. Onderstaand wordt stapsgewijs toegelicht wat hiervoor moet gebeuren. De stappen moeten worden uitgevoerd door iemand die binnen Visma - Admin op zijn minst de rol van van "Integration administrator" heeft.

Visma App Store
Log in bij de Visma App Store met een gebruiker die dus op zijn minst de rol van "Integration administrator" heeft. In de App Store kunnen applicaties worden geïntegreerd, waaronder ook de Spend Cloud. Na het inloggen zul je een Invitation code in moeten vullen, deze code moet door ons worden verstrekt. In onderstaande afbeelding wordt geïllustreerd waar de code kan worden ingevuld.

De code kan worden aangevraagd via je contactpersoon bij ProActive of door een mail te sturen naar support@proactive.nl. Nadat je de code hebt ingevoerd kan de Spend Cloud als applicatie worden geïntegreerd:

Actie ProActive
Zodra de Spend Cloud als applicatie is geïntegreerd, zullen wij de koppeling aan onze kant moeten activeren. Hiervoor hebben wij jullie Tenant ID nodig. Deze kan worden gevonden door rechtsboven in het scherm op je naam te klikken. Kopieer de code en deel deze met je contactpersoon of via het ticket dat via support@proactive.nl is aangemaakt.

Na het ontvangen van de Tenant ID zullen wij de koppeling activeren en voor de zekerheid testen of we ook daadwerkelijk toegang hebben tot het bedrijf binnen Visma.net. Indien dit het geval is de koppeling succesvol gelegd en zullen we mededelen dat de nieuwe koppeling is geactiveerd.

Meerdere Visma.net bedrijven

Bovenstaande uitleg heeft betrekking op het integreren van de Spend Cloud met één bedrijf (company) in Visma.net. In het geval er binnen jullie organisatie met meerdere Visma.net bedrijven wordt gewerkt, zal er voor elk bedrijf een code moeten worden aangevraagd en zal er bij het inloggen op de Visma App Store voor het juiste bedrijf moeten worden gekozen.

Als jouw Spend Cloud omgeving met verschillende Visma.net bedrijven is verbonden, zullen wij vanuit één Spend Cloud omgeving meerdere connecties moeten opzetten. Het is van belang dat je bij het aanvragen van de Invitation codes aangeeft dat jouw Spend Cloud is verbonden met verschillende Visma.net omgevingen. Wij moeten de instellingen dan naar de voorkant halen in de Spend Cloud, zodat we meerdere connecties kunnen aanmaken en vervolgens per administratie kunnen instellen welke connectie er moet worden gebruikt.