April release 2021

Module Factuurverwerking

Doorklikken naar gekoppelde factuur
Als je een factuur opent vanuit het archief van Factuurverwerking kun je onderaan de factuur zien of er andere facturen zijn gekoppeld. Sinds kort is het mogelijk om door te klikken naar de gekoppelde factuur. Dit is naast het Archief ook mogelijk vanuit de menu-onderdelen Coderen, Afgekeurd, Beoordelen, Voortgang, Controleren en Exporteren.
Doorklikken naar gekoppelde facturen

Module Factuurverwerking en Module Inkoop

Nieuwe pop-up bij het wijzigen van een match

Als een factuur is gematcht aan een inkooporder is het mogelijk om deze match in een latere stap in het verwerkingsproces nog te wijzigen. Als een gebruiker dit doet, zal deze nu een melding te zien krijgen met een waarschuwing over de gevolgen van een wijziging in de match. Als de match na het zien van de pop-up alsnog wordt gewijzigd, zie je dit ook terug in het mutatie-overzicht. Op deze manier zijn zowel de gevolgen van het aanpassen van een match als de daadwerkelijke aanpassing transparant.
Match wijzigen

Module Inkoop

Instellingen standaard ontvangst van orders
Vanaf half april wordt het mogelijk om in je profielinstellingen standaard ontvangstinstellingen aan te geven voor nieuwe orders. Zo kun je kiezen of de door jouw aangemaakte orders worden ontvangen door een groep of een medewerker. Vervolgens kun je ook kiezen welke groep en/of medewerker standaard wordt ingevuld. Tijdens het aanmaken van de order kun je dit nog wijzigen.

Instructies over deze instellingen zullen na de release half april beschikbaar zijn in de Kennisbank van de Spend Cloud Portal.

Module Kas & Pas

Verlopen bunq-passen vervangen
De bunq-passen zijn vier jaar geldig en na deze vier jaar zul je de pas dus moeten vervangen. Aan het vervangen van een pas zitten geen extra kosten.

Sinds deze week is het mogelijk om verlopen bunq-passen te vervangen via de Spend Cloud.  Door een vervangende pas aan te vragen kun je alle informatie die je hebt ingesteld voor de pas behouden. Zo zullen de naam, ingestelde limieten en landen worden overgenomen op de nieuwe pas. Dat scheelt dus aardig wat handelingen die je wel hebt bij het aanvragen van een gloednieuwe pas.

Je kunt de passen vervangen via Applicatiebeheer>Kas&Pas>Pasbeheer met de knop 'vervang verlopen passen'. Klik op de link hierboven voor de uitgebreide instructie.

Import/export

Periodeverdeling met transitoriacodes voor Visma.net
In het boekhoudpakket Visma.net is het mogelijk om met transitoriacodes de kosten te verdelen op basis van een begin- en einddatum. Voorheen moest je per verdeling een aparte transitoriacode aanmaken. Je moest dus minstens transitoriacode 2 t/m 12 aanmaken, zodat de factuurregels vanuit de Spend Cloud verdeeld werden over het juiste aantal periodes.

Nu is het mogelijk om hiervoor de code FLEX te gebruiken. Zo hoef je in Visma alleen de transitoriacode FLEX aan te maken en wordt de verdeling geautomatiseerd op basis van de begin- en einddatum die wordt meegegeven vanuit de Spend Cloud.

Om dit in te stellen zul je in Visma.net de code FLEX moeten aanmaken. Vervolgens kun je contact opnemen met onze Supportafdeling om een configuratie-instelling hiervoor aan te laten zetten. Zo wordt vanuit de Spend Cloud de code FLEX meegegeven met de begin- en einddatum en kan de periode automatisch worden verdeeld.

Nieuw in de Spend Cloud App

App-versie 1.47

Notificatie-menu
Alle push-notificaties en berichten over ‘Mening vragen’ zullen vanaf versie 1.47 te zien zijn in een aparte notificaties-tab.
Zo kunnen gebruikers alle gekregen notificaties terugvinden in dit overzicht. Er zal visueel een onderscheid zijn tussen de berichten die je al hebt gelezen en de nieuwe ongelezen berichten.

Meer informatie over dit nieuwe menu is na de release van versie 1.47 terug te vinden in de Kennisbank.

Achtereenvolgens beoordelen
Vanaf versie 1.43 is het mogelijk om facturen, orders en periodes achtereenvolgens te beoordelen in de app. Je moest deze instelling zelf aanzetten. Uit een pilot is gebleken dat het merendeel van de gebruikers dit een fijne instelling vindt en daarom staat deze instelling vanaf versie 1.47 standaard voor iedereen aan. Gebruikers die dit niet fijn vinden, kunnen de instelling zelf uitschakelen in de app-instellingen.

Spend Cloud Portal in de app
Vanuit de app kun je vanaf versie 1.47 gemakkelijk doorklikken naar de Spend Cloud Portal (Overzicht > Instellingen > Kennisbank). Hier kunnen gebruikers instructies vinden over diverse functies in de app.