Autosuggest Statistieken

Via Applicatiebeheer> Factuurverwerking > Autosuggest Statistieken, vind je terug hoe Autosuggest jouw organisatie kan helpen om sneller en zorgvuldiger facturen te coderen met behulp van automatische suggesties

Autosuggest doet met kunstmatige intelligentie boekingsvoorstellen op basis van historische data. Daarbij leert de software van de manier waarop jullie facturen coderen en suggesties accepteren of afwijzen. De functionaliteit wordt dus alleen maar beter.

Op het moment dat de zekerheid voor een suggestie onder de drempelwaarde komt die voor jouw omgeving is ingesteld, zal de suggestie niet worden ingevuld tijdens het coderen.

Autosuggest resultaten

In het resultaten overzicht kun je zien of de functie Autosuggest volledig is in- of uitgeschakeld of deels is ingeschakeld.

De Spend Cloud geeft op basis van het aantal correcte suggesties voor alle administraties een advies over het wel of niet volledig inschakelen van automatische suggesties. De grens voor het wel of niet inschakelen van automatische suggesties ligt op 40%. Dit percentage is berekend op basis van de tijdswinst van een correcte suggestie versus tijdsverlies bij een incorrecte suggestie.

Op het moment dat de Spend Cloud een advies geeft dat afwijkt van jouw instellingen, kun je direct aan de slag om de instellingen aan te passen.

Advies opvolgen

Autosuggest volledig inschakelen
Op het moment dat de Spend Cloud aanraadt om Autosuggest volledig in te schakelen kun je met de blauwe knop de instellingen wijzigen. In het menu dat uitklapt, zie je alle administratie en het bijbehorende percentage van het aantal correcte suggesties dat Autosuggest geeft. Met het knopje ‘Selecteer alle’ kun je direct alle administraties inschakelen en onderaan klikken op de knop ‘Toepassen’.

De functie Autosuggest wordt dan voor alle administraties ingesteld op het automatisch vullen van de factuurvelden.

Autosuggest deels inschakelen
Op het moment dat het percentage correcte suggesties voor alle administraties niet boven de 40% uitkomt, zal de Spend Cloud aanraden om Autosuggest niet volledig in te schakelen. Door op de blauwe knop te klikken zie je in het uitklapmenu de percentages per administratie. Je kunt er dan voor kiezen om de administraties waarvoor het percentage wel boven de 40% komt aan te vinken. De administraties waarvan de percentages lager zijn dan 40% kunnen het beste uitgevinkt staan. De verwachting is dat coderende medewerkers dan te vaak de gegeven suggestie moeten aanpassen.

De functie Autosuggest blijft zichzelf op de achtergrond trainen ook al is de functie (deels) uitgeschakeld. Het kan dus zijn dat er in de loop van de tijd meer correcte suggesties gegeven worden en de percentages dus zijn gestegen.

Administraties

Onder de algemene Autosuggest resultaten vind je de resultaten per administratie. Standaard staan deze regels ingeklapt. Je kunt deze uitklappen met het pijltje aan het einde van de regel.

Je ziet in de grafiek de factuurregelvelden die gevuld kunnen worden met automatische suggesties. Aan de linkerkant van de grafiek vind je de percentages van correcte suggesties. Zo kun je in de grafiek per veld zien in hoeveel procent van de gevallen er correcte suggesties worden gegeven door Autosuggest.

Als voor het merendeel van de velden het percentage hoger is dan 40%, dan raden we aan om de velden automatisch te laten vullen door Autosuggest. De kans dat factuurvelden dan automatisch correct worden gevuld is erg hoog en dat scheelt handmatig handelen voor de coderende medewerker. Je kunt de enkele velden waarbij het percentage niet hoog genoeg is, per veld uitschakelen.

Als voor veel velden het percentage lager is dan 40%, kun je ‘alleen suggesties’ inschakelen. De velden worden dan niet automatisch gevuld, maar de suggesties worden getoond in een uitklapmenu onder het veld. Zo kan de coderende medewerker alsnog snel het veld vullen, maar maakt hierin een eigen keuze uit de gegeven suggesties.

Velden die je niet hebt aangevinkt zullen niet automatisch worden gevuld en zullen geen suggesties krijgen in een uitklapmenu. Mochten de percentages voor alle velden erg laag zijn, kun je ook de hele functie deactiveren.

De functie Autosuggest blijft zichzelf op de achtergrond trainen ook al is de functie (deels) uitgeschakeld. Het kan dus zijn dat er in de loop van de tijd meer correcte suggesties gegeven worden en de percentages dus zijn gestegen.