Binnengekomen orders registreren

Alle te ontvangen orders zijn terug te vinden in het menu-onderdeel Ontvangsten, maar kunnen ook in het onderdeel Orders worden teruggevonden. Door een ontvangst te registreren wordt het inzichtelijk welke orders ook daadwerkelijk zijn geleverd. Je kunt ook de ontvangst van een order registreren in de app

Ontvangst registreren

Door vanuit het overzicht op een regel of het vrachtwagen-icoon achteraan de regel te klikken, kom je op de pagina waar je de ontvangst kunt registreren.
Ontvangsten registreren
Je kunt voor alle orderregels tegelijk de ontvangst registreren, door bovenaan een selectie te maken, of per orderregel een bestelling registreren. Dit kun je bijvoorbeeld doen voor een deellevering of artikelen die onjuist/retour zijn. Je kunt kiezen voor:
  1. Goedkeuren
De bestelling is in goede orde ontvangen.
  1. Onjuist/retour
Niet alles is geleverd, de overige artikelen worden nog nageleverd.
  1. Geannuleerd
De artikelen worden niet meer geleverd, omdat de order geannuleerd is door de leverancier of de besteller. Spend Cloud  zal de geannuleerde artikelen op €0,00 zetten. Je kunt een aangemaakte order annuleren door contact op te nemen met de leverancier.

Als de ontvangst door een ontvangstgroep wordt geregistreerd, zal de actie worden voltooid wanneer één van deze medewerkers de actie heeft uitgevoerd.