Collectief afsluiten

In het menu Collectief Afsluiten kan je een periode van meerdere boeken in één keer afsluiten.

Hoe werkt Collectief Afsluiten?

Om een periode van meerdere boeken tegelijkertijd af te sluiten, vink je in het menuonderdeel Collectief afsluiten de periode(s) aan die je wilt afsluiten. Klik vervolgens op de knop 'Afsluiten' om de boeken binnen de geselecteerde periode(s) te sluiten.

Collectief afsluiten is een configuratie-instelling. Mocht je dit menu niet zien (ook niet in de rechtenset) en wel geïnteresseerd zijn, kun je contact opnemen met onze supportafdeling.

Indien er boeken niet afgesloten kunnen worden, bijvoorbeeld omdat niet alle boekingen volledig gecodeerd zijn, wordt een foutmelding gegeven met een toelichting van de oorzaak. Het optionele menu Collectief Coderen kan een prettige aanvulling zijn.

Let op! Het collectief afsluiten is alleen te gebruiken door modulebeheerders van de Kas & Pas-module. Dit betekent ook dat de eventuele kastelling en beoordeling van de boeken worden overgeslagen en de boeken direct geëxporteerd kunnen worden.

Een selectie van boeken tonen

Standaard worden alle typen af te sluiten boeken weergegeven. Indien je bijvoorbeeld alleen pasboeken wilt afsluiten, maak je in het menu eerst een selectie op het veld 'Soort' boek. Kies hier voor 'Pasboek' en klik op de knop 'Selecteren'. Je krijgt nu alleen de periode(s) met af te sluiten pasboeken te zien.

Indien je gebruik maakt van cliëntpasboeken en alleen de pasboeken die aan een specifieke cliënt gekoppeld zijn wilt afsluiten, maak je een selectie op 'Cliënt' in het veld 'Soort pasboek'. Nu kun je alleen deze cliëntpasboeken afsluiten.