Collectief coderen

Om alle niet (volledig) gecodeerde boekingen centraal te coderen kan het onderdeel Collectief Coderen worden gebruikt. Anders dan het onderdeel Collectief Afsluiten is het niet mogelijk om alle niet (volledig) gecodeerde boekingen in één handeling te coderen, maar biedt het een centraal overzicht van de openstaande boekingen. Modulebeheerders van de Kas & Pas-module hebben hiermee de mogelijkheid om deze boekingen centraal te coderen.

Collectief coderen is een configuratie-instelling. Mocht je dit onderdeel niet beschikbaar hebben in de Spend Cloud, dan kun je contact opnemen met onze supportafdeling.

Wanneer en waarom gebruik maken van Collectief Coderen?

Indien er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van Collectief Afsluiten kan Collectief Coderen erg handig zijn. In de situatie dat er bij het Collectief Afsluiten een foutmelding wordt gegeven dat niet alle boeken kunnen worden afgesloten, omdat nog niet alle boekingen gecodeerd zijn, kan dit onderdeel direct een overzicht geven van alle nog niet (volledig) gecodeerde boekingen. De boekingen kunnen worden gecodeerd om alsnog alle boeken voor de periode af te sluiten.

Ook als er geen gebruik wordt gemaakt van Collectief Afsluiten kan Collectief Coderen alsnog een voordeel bieden. Indien bijvoorbeeld uit het Voortgangsoverzicht blijkt dat meerdere boeken nog niet zijn afgesloten, geeft dit onderdeel een overzicht van alle boekingen die nog gecodeerd moeten worden, om de periode(s) te kunnen afsluiten.

Het Collectief Coderen is alleen te gebruiken door modulebeheerders van de Kas & Pas-module.

Een selectie van boekingen tonen

Standaard worden alle niet (volledig) gecodeerde boekingen weergegeven, maar het is ook mogelijk een selectie van boekingen te tonen. Indien je bijvoorbeeld alleen de boekingen van de pasboeken in een bepaalde periode wil zien, maak je een selectie op het veld 'Soort boek' en 'Maand'. Kies bij soort boek voor 'Pasboek' en selecteer de gewenste periode(s), vervolgens klik je op de knop 'Selecteren'. Je krijgt nu alleen de niet (volledig) gecodeerde pasboekingen van de geselecteerde periode(s) te zien.

Aanvullend kun je ook nog een selectie toepassen op een groep van boeken, door bijvoorbeeld een selectie te maken op bepaalde Administraties en/of een groep van Organisatorische Eenheden.