Controle houden over Spend Cloud Cards i.c.m. Apple Pay (nog niet voor alle klanten beschikbaar)

Controle houden over Spend Cloud Cards i.c.m. Apple Pay (nog niet voor alle klanten beschikbaar)

Wanneer de gebruiker in het bezit is van een iPhone en onze Spend Cloud App, is het mogelijk om via onze app een Spend Cloud Card aan de wallet van je telefoon toe te voegen. Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor iPhones (en eventueel ook voor iPads of Apple Watches). Op die manier kan betaald worden met een toestel, in plaats van met de fysieke pas. Dit gaat via Apple Pay. In sommige gevallen is het ook mogelijk online betalingen te doen via Apple Pay.

In dit artikel leggen we uit hoe je als applicatiebeheerder of financiële administratie simpel inzicht en controle behoudt over wie er met Apple Pay kan betalen.

Hoe de gebruiker de pas toevoegt aan de wallet en zo betaalt via Apple Pay, vind je hier.

Hoe zorg ik ervoor dat een gebruiker zijn Spend Cloud Card kan toevoegen aan zijn/haar toestel en kan betalen met Apple Pay?

Er zijn drie vereisten waaraan moet worden voldaan om de gebruiker de mogelijkheid te geven gebruik te maken van Apple Pay via onze app.

1.) De gebruiker moet worden gemarkeerd als pashouder
Dit doe je in de rol van de gebruiker. Ga daarvoor naar Applicatiebeheer / Organisatie / Rollen en bewerk de rol waar het om gaat. Zet de optie 'Pashouder' op 'Ja':

De gebruiker ziet de pas nu in de app.

2.) De gebruiker moet worden gemarkeerd als 'aansprakelijke paseigenaar'.
Ga hiervoor naar de instellingen van de pas middels Applicatiebeheer / Kas & Pas / Pasbeheer. Bewerk de pas door erop te klikken en selecteer de medewerker als aansprakelijke paseigenaar:

Sla de pagina op.

3. De gebruiker moet gebruik maken van de Spend Cloud App
De pas kan aan de wallet worden toegevoegd via onze app. De instructies hiervoor vindt de gebruiker hier

Wordt aan bovenstaande drie opties voldaan, dan kan de gebruiker via onze app de pas toevoegen aan zijn of haar wallet en gebruik maken van Apple Pay.

Gekoppelde apparaten

Om te zien of een pas aan een toestel is toegevoegd om te betalen met Apple Pay, navigeer je in de Spend Cloud naar Applicatiebeheer / Kas & Pas / Pasbeheer. Bewerk een pas door op het potloodje te klikken en klik daarna op 'Gekoppelde apparaten'.

Onderin deze pagina zie je de apparaten waaraan de pas is gekoppeld om te kunnen betalen met Apple Pay. Je kunt er altijd voor kiezen de pas uit de wallet van deze persoon te halen, door op 'Verwijderen' te klikken.

Veelgestelde vragen

Waarom kan de gebruiker de pas niet binnen de Spend Cloud-app aan zijn/haar wallet toevoegen?
Alleen gebruikers die als 'pashouder' én 'aansprakelijke paseigenaar' zijn geregistreerd, hebben de optie de pas aan de wallet toe te voegen.

Kan iedereen die dat wilt een specifieke pas aan zijn/haar wallet toevoegen?
Nee, alleen de persoon die in de Spend Cloud is geregistreerd als aansprakelijke paseigenaar kan de pas aan diens wallet toevoegen. In het proces van het toevoegen van de pas bevindt zich namelijk een stap waarbij de aansprakelijke paseigenaar een e-mail krijgt met een code die benodigd is om de pas toe te voegen. Deze code wordt alleen gestuurd naar de aansprakelijke paseigenaar. Een willekeurig persoon die de pas aan diens wallet probeert toe te voegen, zal geen code ontvangen en het proces dus niet af kunnen ronden.

Hoe werkt het online betalen via Apple Pay?
Betalen via Apple Pay in een webshop is vrij uitzonderlijk. Wanneer dit wel mogelijk is en de gebruiker kiest voor deze methode, is het niet benodigd de betaling nog eens te bevestigen via 3DS of in onze app. Uiteraard gaat het betaalde bedrag wel af van het ingestelde limiet in de pas-instellingen én het saldo van het aan de pas gekoppelde boek.

Waar kan de gebruiker fysiek betalen met Apple Pay?
Overal waar je symbolen voor contactloos betalen zoals de volgende ziet, kan men via Apple Pay betalen.

In Nederland is dit in vrijwel elke winkel waar je kunt pinnen.

Hoe worden de uitgaven verwerkt?
De uitgaven worden op precies dezelfde manier verwerkt als een 'normale' pin-transactie. De betaling komt in het pasboek te staan, waarna deze gecodeerd kan worden. Het bedrag wordt van het pasboek-saldo afgetrokken.

Is deze functionaliteit ook beschikbaar voor Android-toestellen, zoals Samsung?
Nee, deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor iPhones. We kunnen helaas nog niks zeggen over toekomstige ontwikkelingen voor Android.