Een medewerker ziet geen mogelijkheid om iDEAL-betalingen te doen, hoe los ik dit op?

Een medewerker ziet geen mogelijkheid om iDEAL-betalingen te doen, hoe los ik dit op?

Wanneer je gebruik maakt van de module Kas & Pas in combinatie met bunq, kunnen medewerkers online betalingen middels iDEAL doen. Meer informatie over het doen van iDEAL-betalingen, vind je hier. Wanneer een medewerker wel iDEAL-betalingen mag doen, maar de optie niet terugziet in zijn/haar app, kan je in dit artikel lezen wat je als beheerder kunt doen om dit op te lossen.

Vier voorwaarden voor het doen van iDEAL-betalingen

1. De optie moet zijn ingeschakeld in het pasboek

iDEAL-betalingen vinden altijd plaats vanuit een pasboek. Daarvoor moet in de instellingen van het boek de volgende instelling ingeschakeld staan:

Je vindt deze instelling onder Applicatiebeheer / Kas & Pas / Boeken. Bewerk het boek door op het potloodje aan het einde van de regel te klikken. Je kunt het veld 'Maximum per dag' ook leeglaten. Er kan dan voor elk bedrag betaald worden, mits het saldo van het pasboek toereikend is.

2. De gebruiker moet middels een rol zijn gekoppeld aan het pasboek

Controleer goed in het rollenoverzicht of de medewerker is gekoppeld aan het pasboek. Ga daarvoor naar Applicatiebeheer / Organisatie / Rollen, selecteer de module 'Kas & Pas' en de betreffende medewerker. Onder het kopje 'Boeken' vind je de pasboeken waaraan de medewerker is gekoppeld. Kom je erachter dat het pasboek onder de verkeerde organisatorische eenheid is ondergebracht? Kijk dan hier

3. In de rol van de medewerker zijn iDEAL-betalingen toegestaan

Bewerk of bekijk de rol van de medewerker die toegang geeft tot het juiste boek en controleer of deze bevoegdheid is toegekend:

4. Er is een actieve bunq-pas aan het boek gekoppeld

Controleer in de instellingen van het boek of een actieve bunq-pas aan het boek is gekoppeld:

Toelichting: een bunq-pas is gekoppeld aan een bunq-rekening. Omdat de software moet weten van welke rekening de iDEAL-transactie afgeschreven moet worden, moet er een bunq-pas aan het boek zijn gekoppeld. De bunq-pas is dus de link tussen de iDEAL-transactie en de rekening waar vanaf de betaling moet worden afgeschreven.

Je vindt deze instelling onder Applicatiebeheer / Kas & Pas / Boeken. Bewerk het boek door op het potloodje aan het einde van de regel te klikken.

Heb je bovenstaande opties gecontroleerd en ziet de medewerker de optie tot iDEAL-betalen alsnog niet? Vraag de medewerker dan om de app opnieuw te installeren.

Je kunt met onze support-afdeling contact opnemen als je er niet uitkomt (alleen voor applicatiebeheerders).