Help! Een foutmelding bij het exporteren van boekingen naar Twinfield

Help! Een foutmelding bij het exporteren van boekingen naar Twinfield

Gebruik je een webservice en lukt het je niet om een boek te exporteren naar het financiële pakket Twinfield? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben.

De oorzaak wordt mogelijk vertaald in een foutmelding die je kunt zien in het exportverslag. Deze foutmelding krijgen wij terug van het financiële pakket en geeft aan waarom het niet gelukt is het boek te exporteren. Helaas geeft deze foutmelding vaak niet duidelijk aan wat er moet gebeuren om het boek toch geëxporteerd te krijgen.

We hebben in dit artikel een aantal foutmeldingen verzameld met daarbij een mogelijke verklaring en wat je kunt doen om het probleem op te lossen.

Twinfield webservice

1. Foutmelding: Invalid response from server
Mogelijke oorzaak: We kregen geen (geldige) reactie vanuit Twinfield.
Mogelijke oplossing: Controleer in Twinfield of de webservice beschikbaar is en probeer het boek opnieuw te exporteren.

1. Foutmelding: Regel 1: Dimensie omschrijving (123456) op niveau 1 mag niet worden gesubanalyseerd.
Mogelijke oorzaak: De gekozen dimensie of grootboekrekening mag niet worden gesubanalyseerd in Twinfield.
Mogelijke oplossing: Controleer de instellingen van de gekozen dimensie of grootboekrekening en zorg dat bij de instelling (verdere) analyse dit toegestaan is.

1. Foutmelding: Regel 1: Grootboekrekening omschrijving met nummer 1234 vereist de specificatie van een relatie of kostenplaats.
Mogelijke oorzaak: Bij de betreffende regel is een grootboekrekening gekozen waarbij geen kostenplaats is gekozen, of de kostenplaats wordt niet herkent.
Mogelijke oplossing: Vul de (juiste) kostenplaats in bij deze regel in de boeking, en/of zorg dat de betreffende kostenplaats actief is in Twinfield en beschikbaar is voor de gekozen grootboekrekening binnen de betreffende administratie.

1. Foutmelding: Regel 1: BTW omschrijving bestaat niet of is (nog) niet actief.
Mogelijke oorzaak: De gekozen BTW code bestaat niet of is niet actief in Twinfield.
Mogelijke oplossing: Maak de BTW code aan of activeer deze in Twinfield, of stel deze beschikbaar voor de betreffende administratie.

1. Foutmelding:  The token is not validated
Mogelijke oorzaak: Het token is mogelijk verlopen.
Mogelijke oplossing: Een nieuwe token ophalen. In het volgende artikel lees je hoe je dit doet vanuit de Spend Cloud: https://support.spend.cloud/portal/nl/kb/articles/access-tokens-voor-koppeling-met-financieel-pakket-beheren-in-de-spend-cloud

1. Foutmelding:  Could not connect to host
Mogelijke oorzaak: Ook bij deze melding is het Token is mogelijk verlopen.
Mogelijke oplossing: Een nieuwe token ophalen. In het volgende artikel lees je hoe je dit doet vanuit de Spend Cloud: https://support.spend.cloud/portal/nl/kb/articles/access-tokens-voor-koppeling-met-financieel-pakket-beheren-in-de-spend-cloud

1. Foutmelding: Dimensie ('') komt niet voor in administratie ('')
Mogelijke oorzaak: De betreffendeverbijzondering  komt in Twinfield niet meer voor bij de administratie.
Mogelijke oplossing: In Twinfield de verbijzondering toevoegen of vrijgeven bij de betreffende administratie.