Het optimalisatie-menu

Indien het algemene optimalisatie-menuonderdeel is ingeschakeld in de configuratie van jouw Spend Cloud, kan je dit menu terugvinden via Applicatiebeheer / Algemeen / Optimalisatie. Het optimalisatie-menu geeft je advies over welke kostenplaats je het best als standaard kunnen instellen bij een specifieke grootboekrekening.

Hoe werkt het optimalisatie-menu?

In het optimalisatie-menu heb je de mogelijkheid om op basis van een aanbeveling standaard kostenplaatsen in te stellen per grootboekrekening. De optimalisatie kan ervoor zorgen dat de foutmarge verkleind wordt en er bij het coderen minder handelingen nodig zijn doordat er al een standaard staat ingesteld. Deze is door de codeerder altijd nog te overrulen.

Links op de pagina is er een mogelijkheid om een minimaal gebruikspercentage in te stellen:

Hiermee kun je bepalen hoe vaak een grootboek-kostenplaats-combinatie percentueel in het verleden tijdens het coderen gekozen moet zijn voordat er een aanbeveling verschijnt.

Let op: Het menu-onderdeel 'Optimalisatie' kun je niet gebruiken indien er al gebruikt wordt gemaakt van de functionaliteit coderingmatrix. Met een coderingsmatrix is er namelijk ook een mogelijkheid om per grootboekrekening te bepalen welke 'grootboek-verbijzondering' -combinatie al dan niet beperkt toegestaan of verplicht zijn. Dat is de reden dat dit menu niet nodig is indien er gebruik gemaakt wordt van de coderingmatrix.

Zie je het optimalisatie-menu niet? Controleer dan eerst of deze nog moet worden toegevoegd aan je rechtenset. Is het menu daar ook niet terug te vinden? Dan kan onze Supportafdeling deze voor je activeren (alleen voor applicatebeheerders).