Hoe stel ik Single Sign-On in?

Visma | ProActive biedt Single Sign On (SSO) functionaliteit aan via de SAML 2.0-standaard.  Voor een meer diepgaande uitleg over hoe dit precies werkt, zie: https://en.wikipedia.org/wiki/SAML_2.0

In SAML worden 3 hoofdpartijen geïdentificeerd: de Identity Provider (IDP), de Service Provider (SP) en de User Agent (UA). ProActive zal de Service Provider zijn en de authenticatie backend bij de klant zal optreden als Identity Provider. De browser die wordt gebruikt door de Spend Cloud-gebruikers is de User Agent.

In dit artikel staat de algemene informatie die je nodig hebt om een SAML-verbinding met de Spend Cloud op te zetten. Van de meeste gebruikte Identity Providers zijn voorbeelden te vinden.

Algemene SAML 2.0 informatie

Met onderstaande informatie ben je in staat om de SSO verbinding aan de kant van de Identity Provider in te stellen.

Spend Cloud Application:

Sign On URL / Start URL:
URL live omgeving: https://<omgevingsnaam>.spend.cloud
URL test omgeving: https://<omgevingsnaam>.test.spend.cloud

Meta data URL / App ID URI / Entity ID:
URL live omgeving: https://spend.cloud/api/sso/saml/clients/<omgevingsnaam>/metadata
URL test omgeving: https://test.spend.cloud/api/sso/saml/clients/<omgevingsnaam>/metadata

Reply URL / ACS-URL / Consumer URl:
URL live omgeving: https://spend.cloud/api/sso/saml/clients/<omgevingsnaam>/acs
URL test omgeving: https://test.spend.cloud/api/sso/saml/clients/<omgevingsnaam>/acs

Pas het gedeelte <omgevingsnaam> aan naar jouw omgevingsnaam voordat je de bovenstaande URL's gebruikt.

Informatie die Visma | ProActive van jou nodig heeft

Om een werkende SSO connectie te maken, hebben wij de volgende informatie nodig:
  1. Jouw  XML metadata. Bij voorkeur ontvangen we de URL voor deze metadata. Zo kunnen we dit periodiek controleren op wijzigingen en zo kunnen we de metadata bijwerken.
  2. Het type claim dat je wil gebruiken. Dit kan het e-mailadres, de gebruikersnaam of het personeelsnummer (wordt zelden gebruikt) zijn.
  3. De naam van bovenstaande claim.
De metadata, het claimtype en de claim-naam kunnen gestuurd worden naar support@proactive.nl

SSO instellen bij jouw Identity Provider

Bij elke identity provider zijn de stappen die je moet doorlopen om een werkende SSO verbinding te maken anders.
We hebben voor de meest voorkomende Identity Providers de stappen uitgewerkt: