Merchant category code (MCC)

Tegenwoordig valt er een hoop te automatiseren, zo ook de verantwoording van pasuitgaven. Het is dan ook mogelijk om uitgaven met de bunq passen te filteren op zogeheten Merchant Category Code (MCC). Zo kan een bepaalde kostensoort toegekend worden aan bepaalde mutaties. Deze MCC wordt door de winkel ingesteld op het pinapparaat, zodat men bij de transactie kan zien bij wat voor winkel de uitgave zijn gedaan. Doordat de MCC op deze manier gekoppeld kan worden aan een bepaalde kostensoort, kan deze herkent worden en worden toegepast als codering op de betreffende uitgaven.

Er kan geen onderscheid gemaakt worden in gemaakte kosten tussen bijv. schoonmaakmiddel en lunch.
Bekijk ook de themawebinar 'Voordelen van werken met slimme filters' waarin onder andere wordt uitgelegd hoe je eenvoudig winkelcategoriĆ«n kunt herkennen met MCC-codes.