Als besteller een leverancier toevoegen

Het kan zijn dat jij een order wilt plaatsen bij een leverancier die je niet terug kan vinden op de Aanvragen-pagina. Als je binnen de Spend Cloud de juiste rechten hebt, kan je een nieuwe leverancier toevoegen.

Nieuwe leverancier toevoegen

Om een nieuwe leverancier toe te voegen, ga je naar Inkoop / Winkelwagen. Klik hier bovenin op de knop 'Leverancier toevoegen'. Let er dus wel op dat je deze knop alleen ziet, als je daarvoor de juiste rechten hebt. Indien je wilt, kan je hier de leverancier zoeken op basis van naam, plaats en/of KvK-nummer. Dit geldt alleen voor Nederlandse bedrijven. Je kan ook op de knop 'Toevoegen' klikken om een leverancier toe te voegen.

Vervolgens dien je gegevens aan te vullen. Klik dan op 'Opslaan'.

Afhankelijk van de instellingen dient de zojuist toegevoegde leverancier eerst door een collega van de inkoopafdeling te worden beoordeeld, voordat je van de nieuwe leverancier gebruik kunt maken.

Dubbele leveranciers voorkomen

Mogelijkerwijs probeer je een leverancier toe te voegen die al bestaat in jouw Spend Cloud. Je krijgt dan het volgende bericht te zien:

Neem dan contact op met de applicatiebeheerder of inkoopafdeling binnen jouw organisatie. Zij kunnen jou de juiste rechten geven om bij deze leverancier te kunnen bestellen.