Orders opschonen (voltooien)

In het menu-onderdeel Voltooien vind je alle orders die Spend Cloud niet automatisch heeft kunnen voltooien, omdat het volledige orderbedrag nog niet is gematcht aan een factuur. Indien het verschil tussen het orderbedrag en de factuur is ontstaan door een korting, wil je de order alsnog voltooien. In dit overzicht kun je deze orders handmatig voltooien. De orders zullen nu niet meer worden weergegeven als beschikbare order tijdens het matchen.

Orders voltooien

Om de orders op voltooid te zetten selecteer je de betreffende orders. Daarna klik je op de knop ‘Orders voltooien’ om de actie uit te voeren.  Pas als de factuur wordt geëxporteerd naar het financiële pakket, zal de status van de order definitief wijzigen naar ‘voltooid’.

Orders annuleren

Als je van een leverancier een melding hebt gekregen dat de order niet kan worden geleverd, kun je hier de order annuleren. Dat doe je door bovenaan het overzicht te klikken op ‘Orders annuleren’. Hiermee verandert de status van een bestelling en zo kunnen de betrokken medewerkers ook inzien dat de bestelling is geannuleerd.

Door hier op 'orders annuleren' te klikken, gaat er geen signaal naar de leverancier. Om een order daadwerkelijk te annuleren, zul je eerst contact moeten opnemen met de leverancier.