Voltooide orders terugdraaien

Om het Inkoop archief schoon te houden kunnen orders worden voltooid. Het kan gebeuren dat dit te snel is gebeurd, en er bijvoorbeeld nog een factuur voor de order is binnen gekomen. Omdat de order is voltooid, kun je de factuur niet matchen aan de order. In dit artikel lichten we toe hoe je voltooide orders kunt terugdraaien.

Voltooide orders terugdraaien

In het menu-onderdeel Inkoop / Archief kun je rechts van de order op de drie puntjes klikken, hier zie je de optie 'voltooide orders terugdraaien'. Zodra je hierop klikt opent de order met een waarschuwing om te bevestigen. Zodra je op de groene knop bovenaan het scherm klikt, is de voltooing teruggedraaid en heeft de order weer de status 'Ontvangen', waarna je deze weer kunt matchen met een factuur.

Zie jij deze knop nog niet? Dan staat dit nog niet in ingesteld in de rechten waar jouw rol op is gebaseerd, je kunt dit aanpassen via het menu-onderdeel Applicatiebeheer / Organisatie / Rechten. Heb je geen toegang tot dit onderdeel? Neem dan contact op met een applicatiebeheerder binnen jouw organisatie.