Pas-limieten en -instellingen in de app

Wanneer jij in de Spend Cloud bent gemarkeerd als pashouder, heb je via de app toegang tot bepaalde pas-gegevens en -instellingen. In dit artikel leggen we je uit hoe dit eruit ziet.

Pas-gegevens op het dashboard

Op het dashboard van de app zie je bovenin de passen waarvan jouw organisatie je als paseigenaar heeft geregistreerd. Dit kunnen bunq-passen of Spend Cloud Cards zijn, afhankelijk van de keuzes die jouw organisatie heeft gemaakt. Op de pas staat het budget wat je die dag kan uitgeven.

Hoeveel geld je met je pas op een dag kunt uitgeven, is van drie factoren afhankelijk:

1) het daglimiet dat door jouw organisatie bij jouw pas is ingesteld. Bijv. een maximum van 150 Euro aan pinbetalingen per dag.
2) het saldo van het pasboek waaraan jouw pas is gekoppeld.
3) hoeveel geld je die dag al hebt uitgegeven

Een combinatie van bovenstaande drie gegevens resulteert in het dagbudget dat je die dag kunt uitgeven. Dat ziet er zo uit:

Wanneer je ook contant geld mag opnemen, worden er twee dagbudgetten weergegeven:

Het dagbudget kan nooit hoger zijn dan het saldo in je pasboek of het daglimiet dat is ingesteld bij jouw pas. Om het saldo in je pasboek te bekijken, dien je het betreffende boek te openen waaraan de pas is gekoppeld. Dat doe je door rechts bovenin op de knop 'Bekijk boek' te klikken'. Een andere manier is om in de app rechts onderin naar het overzichtsmenu te gaan en op 'Boeken' te drukken. Open het pasboek waaraan jouw pas is gekoppeld.

Pas-gegevens nader bekijken

Om de gegevens van jouw pas gedetailleerder te bekijken, druk je vanaf het dashboard op de pas zelf. Swipe de pas naar links om een eventuele andere pas aan te kunnen klikken.

Je komt nu in een scherm waarin je verschillende informatie terugziet. Zie hier een voorbeeld:

In dit overzicht kun je:

- zien wat de status van de pas is;
- de pas tijdelijk blokkeren (mits je hiervoor de juiste rechten hebt);
- in het geval van een bunq Mastercard de CVC-code bekijken (in het geval van een Spend Cloud Card vind je deze achterop de pas);
- de pincode inzien en beheren (mits je daarvoor de juiste rechten hebt). Als je besluit de pincode te wijzigen, dan is de nieuwe code meteen van toepassing.

Druk je op 'Betaalmethoden en limieten', dan zie je op welke manieren je met de pas kunt betalen. Je ziet ook het limiet dat is ingesteld per betaalmethode.

Deze limieten worden beheerd door de financiĆ«le afdeling van jouw organisatie. Dit geldt ook voor de landen waarin het toegestaan is om met de pas te betalen. Als je een online betaling met de pas doet, dan is het belangrijk dat het land waarin de webshop gevestigd is ook is toegestaan. Neem ook hiervoor contact op met de financiĆ«le afdeling van je organisatie.