September release 2020

Module Factuurverwerking
Standaard omschrijving voor de factuurregel

Het is vanaf nu mogelijk om per relatie een standaard waarde op te geven voor de omschrijving in de factuurregel. Zo hoef je niet meer handmatig de omschrijving te vullen tijdens het coderen, maar kun je instellen dat een aantal tags de omschrijving automatisch vullen per relatie. Dit is vooral handig als je regels groepeert.

Om dit in te stellen ga je naar Applicatiebeheer > Algemeen > Relaties. Onderaan zie je nu het veld ‘Omschrijving factuurregel’. In de informatieballon kun je lezen welke tags je kunt toevoegen. Mocht je hierin tags missen, laat het ons dan weten via feedback@proactive.nl

Lees hier de uitgebreide instructie voor het instellen van een standaardomschrijving.

Overzicht van relaties die PEPPOL gebruiken

Digitale factuurverwerking in de Spend Cloud is nog eenvoudiger wanneer je gebruik maakt van PEPPOL. Dit is de manier om gestandaardiseerd je facturen te ontvangen van een geverifieerde afzender. Om een relatie te kunnen vragen of zij hun facturen voortaan via het PEPPOL-netwerk willen versturen, moet je wel weten welke relaties hierbij zijn aangesloten.

Vanaf volgende week is het mogelijk om dit overzicht te zien in jouw Spend Cloud omgeving. Zo kun je in één oogopslag zien welke relaties je kunt benaderen om facturen voortaan via het PEPPOL-netwerk te versturen.

Waarschuwing bij meerdere gebruikers op één pagina

Vorige maand hebben we de functionaliteit gereleased waarin je een melding krijgt als er meerdere mensen één factuur aan het coderen zijn. Deze functionaliteit gaan we nu ook uitrollen in het menuonderdeel ‘Beoordelen’ en ‘Afgekeurd’.

Heeft jouw organisatie behoefte aan deze functionaliteit in een ander menuonderdeel of in een andere module? Laat het ons weten door een mail te sturen naar feedback@proactive.nl.

Nieuw in de Spend Cloud app

App-versie 1.36
Het scheiden van acties bij vervanging

In de release van 1.36 hebben wij een begin gemaakt met het scheiden van jouw eigen acties en de acties van een eventuele vervanger. We kregen veel opmerkingen van gebruikers dat het onduidelijk was voor wie ze de acties aan het uitvoeren waren in de app. Aan de hand van deze feedback hebben we besloten om ook in de app de acties die je moet uitvoeren voor een afwezige collega te scheiden van je eigen acties.

Via Instellingen > Vervang collega, kun je naar het account van een afwezige collega. Je wordt dan ingelogd op het account van jouw collega en kunt hier de acties uitvoeren. Na het afronden van de acties kan je via dezelfde instellingen weer terug naar je eigen account.