Afgekeurde facturen

In het menu Factuurverwerking / Afgekeurd vind je alle facturen die tijdens het beoordelen zijn afgekeurd.

De factuur wijzigen en opnieuw verzenden

Een afgekeurde factuur krijgt de status 'Afgekeurd - nieuw'. Door op de regel van de factuur te klikken of op het potlood-icoon kun je de codering aanpassen. Bij de ‘Toelichting’ kun je bekijken waarom de factuur is afgekeurd en wat er aangepast moet worden. In de kop van de factuur kun je de status wijzigen, je kunt de factuur bijvoorbeeld in de wacht zetten indien er nog aanvullende vragen zijn voor deze opnieuw verzonden kan worden. Je kunt de status ook wijzigen naar 'Afgekeurd - te verzenden' zodat je collega's weten dat de factuur klaar is om opnieuw de het beoordelingsproces in te sturen. Na het eventueel maken van wijzigingen kun je middels de knoppen boven in het scherm de factuur opslaan en vanuit het overzicht weer opnieuw verzenden om te laten beoordelen. Je kunt ook direct vanuit de factuur kiezen voor 'Opslaan en verzenden'.

De factuur definitief afkeuren

Je kunt een factuur definitief afkeuren door op de drie puntjes aan het einde van de regel te klikken.

Het definitief afkeuren van een factuur kun je niet meer ongedaan maken. In het Archief kun je filteren op alle definitief afgekeurde facturen.

Een controleverslag genereren

Wanneer je de juiste rechten hebt, zie je bovenin het menu een knop met 'Controleverslag'. Als je hierop klikt, wordt een rapport gegenereerd met alle facturen die de status 'Te verzenden' hebben. In deze PDF vind je onder andere het totaalbedrag van de facturen die je opnieuw ter verzending gaat aanbieden, inclusief de daarbij horende codering. Dit is handig als je in één opslag wilt zien wat er klaar staat op opnieuw te verzenden ter boordeling.