Afwezigheid instellen

Wanneer stel ik mijn afwezigheid in?

Door jouw afwezigheid te registreren, bijvoorbeeld in het geval van een vakantie, kun je aangeven wie tijdens jouw verlof jouw werkzaamheden kan overnemen. Applicatiebeheerders kunnen in het menu-onderdeel Medewerkers ook de afwezigheid van medewerkers instellen, bijvoorbeeld in het geval van onverwachts verzuim.

Op het moment dat jouw afwezigheid ingaat, kan jouw vervanger naar jouw account navigeren en jouw werkzaamheden overnemen.

Hoe stel ik mijn afwezigheid in?

Vanuit het menu onder jouw naam, in de blauwe balk bovenaan het scherm, kun je klikken op het onderdeel ‘Afwezigheid’. Hier vind je een overzicht van alle periodes waarin jij afwezig bent (geweest).

Door op de knop ‘Toevoegen’ te klikken, kun je een nieuwe afwezigheidsperiode instellen. In het veld ‘Vervanger’ geef je aan wie jouw werkzaamheden zal overnemen. Deze persoon kan naar jouw account navigeren op het moment dat jij afwezig bent. Bij het uitvoeren van de acties, zal worden geregistreerd dat deze door jouw vervanger zijn uitgevoerd. De vervanging staat los van de eigen rechten en openstaande acties die deze persoon al heeft in Spend Cloud.

Vervolgens kun je de duur van jouw afwezigheid opgeven. Een einddatum is niet verplicht.

Als je alle verplichte velden hebt ingevuld, kun je klikken op ‘Opslaan’. Je komt dan terug in het overzicht met de zojuist aangemaakte periode voor afwezigheid.

Let op: Vanaf het moment dat de afwezigheid ingaat, kun je geen acties meer uitvoeren in Spend Cloud.

Als je een einddatum hebt opgegeven, heb je na het passeren van deze datum automatisch weer toegang tot jouw account. Mocht de einddatum nog niet verstreken zijn of heb je geen einddatum ingesteld? Dan kun je op elk gewenst moment weer inloggen en  aangeven dat je aanwezig bent door op de link te klikken die je ziet als je bent ingelogd.

In het overzicht kun je toegevoegde toekomstige afwezigheidsperiodes nog bewerken of verwijderen door achterin de regel op het potloodje of kruisje te klikken.

Voor Applicatiebeheerders

Beheerders kunnen via Applicatiebeheer / Organisatie / Medewerkers ook de afwezigheid instellen of opheffen voor medewerkers, bijvoorbeeld in het geval van ziekte. Dit doe je door in het medewerkersoverzicht te klikken op de medewerker, het potloodje (bewerken) of het vergrootglas (weergeven) aan het einde van de regel van de desbetreffende medewerker.

Bewerken
Als je ervoor kiest om de gegevens van een medewerker te bewerken, kun je op de pagina die dan opent bij ‘Aanwezig’ Ja of Nee selecteren. Door ‘Nee’ te selecteren, openen er nieuwe velden om de vervanger in te vullen, een reden en eventueel een einddatum.

Weergeven
Als je ervoor kiest om de gegevens van een medewerker weer te geven, kun je onderaan de afwezigheid instellen door rechts in de tabel op het plus-icoon te klikken. Er opent een nieuwe pagina waar je de vervanger, een datum en een reden voor de afwezigheid kunt opgeven.

Beheerders kunnen via Applicatiebeheer/ Organisatie / Medewerkers een overzicht bekijken daarin de medewerkers die op dit moment afwezig zijn met de bijbehorende vervanger. Dit doe je door in het medewerkersoverzicht bovenaan te klikken op de knop Afwezigheid.