Een foutmelding bij het plaatsen van een OCI-order

Wanneer een order die is aangemaakt via een OCI-koppeling naar de leverancier wordt verzonden, is het mogelijk dat er een foutmelding wordt gegeven. Deze foutmelding kan op verschillende momenten van het OCI-proces verschijnen. Zie daarvoor dit artikel over de verschillende fases waarin je kunt zitten bij het aanvragen/gebruiken van een OCI-koppeling. In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen als de order niet geplaatst kan worden.

Meest voorkomende foutmelding

Deze foutmelding kun je oplossen door in de Spend Cloud een gegeven aan te vullen. Sommige leveranciers werken namelijk met locatiecodes. De leverancier koppelt de afleveradressen van jou als klant aan specifieke codes. Op basis van de code die jij meegeeft in de order, weet de leverancier op welke locatie zij een order moeten afleveren. De applicatiebeheerder van de Spend Cloud dient de locatiecode voor het afleveradres (die is gekozen in de order) eerst bij de leverancier op te vragen en deze vervolgens toe te voegen in de Spend Cloud. Wanneer je deze foutmelding krijgt, is dat voor het gekozen afleveradres in de order nog niet gebeurd.

Locatiecode toevoegen in de Spend Cloud
 Heb je de locatiecode van de leverancier ontvangen? Ga dan naar Applicatiebeheer / Inkoop / Leveranciers en open de betreffende leverancier door op het loepje te klikken. Scroll naar beneden naar 'Locatienummers' en klik op het plusje aan de rechterkant. Voeg hier het afleveradres in combinatie met de locatiecode, als afgestemd met de leverancier, toe.

De order kan nu door de besteller verzonden worden.

Andere foutmeldingen

Het komt voor dat bovenstaande melding wordt gegeven. Wanneer een OCI-order wordt verzonden, wordt deze in veel gevallen direct geplaatst op de server van de leverancier. Zie je bovenstaande melding, dan wordt de order om een bepaalde reden geweigerd door deze server. Om de melding die de server hieromtrent geeft te bekijken, ga je naar 'Orders' en open je de order door op het loepje te klikken. Klik hier op 'Foutverslag plaatsen order'.

Je ziet dan bijvoorbeeld dit:

In veel gevallen kan de leverancier je opheldering geven over waarom de order niet geplaatst kan worden. Geef bij het navragen bij de leverancier de melding door die je in dit foutverslag terugziet. Soms is er een storing op hun server, missen er gegevens in de order of hebben zij een technisch aspect gewijzigd aan hun zijde. Kom je er samen met de leverancier niet uit? Neem dan contact op met onze Support-afdeling.