Februari release 2021

Nieuw in de Spend Cloud

Functieprofielen koppelen aan een nieuwe administratie
Als in jouw omgeving is ingesteld dat er per administratie een modulebeheerder (administratieve kracht) is, kun je functieprofielen koppelen aan een administratie. Vanaf maandag kun je bij het aanmaken van een nieuwe administratie direct functieprofielen toevoegen aan deze administratie in plaats van achteraf.  De kans dat je dit vergeet is daarmee verleden tijd!

Module Factuurverwerking

Definitief afkeuren tijdens coderen
Een idee dat zowel in de Community als door het Testpanel is aangedragen, is om tijdens het coderen een factuur al definitief af te kunnen keuren. Zo hoef je niet terug naar het overzicht om de betreffende factuur af te keuren.

Gebruikers die de rechten hebben om facturen definitief af te keuren, hebben nu in het codeerscherm een extra knop om definitief mee af te keuren. Na het afkeuren ga je terug naar de overzichtspagina.
Definitief afkeuren tijdens coderen

Nieuwe tags voor de standaard omschrijving voor de factuurregel
Bij het instellen van een standaard omschrijving voor een factuurregel, hebben we het aantal tags uitgebreid. De nieuwe tags zijn: factuurdatum, kostendrager en vrije velden 2 en 3. Je kunt de tags die je wilt gebruiken aanklikken en deze worden dan in het veld ingevuld.

Status betaald voor alle Visma.net gebruikers
De status ‘Betaald’ is nu beschikbaar voor alle Visma.net gebruikers. Om dit in te stellen kun je contact opnemen met onze Supportafdeling. Met deze instelling geven we geëxporteerde facturen in de Spend Cloud de status ‘Betaald’ wanneer deze in Visma.net zijn betaald.

Dit was al mogelijk voor AFAS, Exact Globe en Exact Financials.

Nieuw in de Spend Cloud App

App-versie 1.44 en 1.45

Beoordelen en volgende
Sinds kort kun je via de instelling ‘Achtereenvolgens beoordelen’ (Instellingen > Voorkeuren > Achtereenvolgens beoordelen) aangeven dat je orders en facturen achtereenvolgens wilt beoordelen. Door deze instelling in te schakelen, kun je ook kas en pas-periodes achtereenvolgens beoordelen.
Achtereenvolgens beoordelen

Een Spend Cloud account toevoegen in de app
In de release van 1.45 wordt het makkelijker om een Spend Cloud account toe te voegen in de app. Gebruikers hoeven met de nieuwe manier van inloggen niet meer te kiezen of zij handmatig of via het scannen van de QR-code gaan inloggen. Die keuze maakt het systeem nu voor de gebruiker. Tijdens de verschillende stappen in het inlogproces worden gebruikers beter begeleid.

Als gebruikers hun wachtwoord niet (meer) weten, krijgen zij een e-mail met een verificatiecode. Met deze code kunnen zij vervolgens inloggen in de app. Dit betekent dat ook gebruikers die nog nooit zijn ingelogd, nu gebruik kunnen maken van de app.

Gebruikers die hun account al in de app hebben gekoppeld, zullen pas met de nieuwe manier van inloggen te maken krijgen als zij een extra account gaan toevoegen.

Releasewebinar

Bekijk ook de releasewebinar waar deze wijzigingen worden toegelicht: