Import/Export configinstellingen

In het menu-onderdeel Configinstellingen / Import/export, vind je instellingen die van toepassing zijn op imports en exports vanuit de Spend Cloud. Lees ook dit artikel voor meer informatie over configinstellingen.

Zorg dat je weet wat een instelling doet voordat je deze gaat wijzigen. Tijdens een implementatie kun je altijd contact opnemen met jouw Visma | ProActive Consultant voor advies. Als een module al geïmplementeerd is, kun je terecht bij onze Supportafdeling.

Als je een instelling hebt gewijzigd en op ‘Opslaan’ hebt geklikt, zul je nog moeten uitloggen en weer inloggen om de wijziging te activeren. Dit doe je door rechtsboven in de Spend Cloud op je naam te klikken, vervolgens klik je op Afmelden. Als je daarna opnieuw inlogt, zie je jouw doorgevoerde wijziging terug in jouw Spend Cloud omgeving. Dit geldt ook voor andere gebruikers.

Onderstaande instellingen zijn momenteel beschikbaar in Spend Cloud. De meeste instellingen kun je helaas niet zelf wijzigen. Dat komt omdat er veel instellingen zijn die alleen werken in combinatie met een bepaalde module, webservice of zelfs kan verschillen per configuratie in het financieel pakket. Ons doel is om zoveel mogelijk instellingen beschikbaar te maken om te kunnen bewerken in de Spend Cloud. We zullen dit zoveel als mogelijk per instelling proberen te beschrijven.

085 - Bewaar importresultaten (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Wanneer deze instelling is ingeschakeld kan de rapportage van een import worden geraadpleegd in het menu-onderdeel. Werkt op dit moment alleen voor een medewerkersimport.

114 - Sta ongeldige SSL-certificaten toe voor webservices (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Deze instelling werkt op dit moment alleen in combinatie met Exact Financials.

115 - Facturen inclusief audit trail
Bij het exporteren van facturen kun je ervoor kiezen of je wel of niet het audit trail wilt meenemen in de export.  Bij de variant inclusief audit trail komt er een extra pagina aan de pdf wordt toegevoegd. Let op: deze variant werkt niet in combinatie met voorregistratie omdat de audit trail nog niet volledig is. Een uitzondering hierop is wanneer dit wordt gebruikt in combinatie met Visma.net Financials.

116 - Bijlage van boekingen
Voor het exporteren van Kas & Pas boekingen kun je aangeven of de bijlage wel of niet geëxporteerd moet worden. Werkt niet in combinatie met alle financiële pakketten.

119 - Selecteer ander IBAN bij coderen voor export (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Deze instelling maakt het mogelijk om bij het coderen van een factuur een andere IBAN te kiezen indien er meerdere bankrekeningen bij de relatie is opgegeven. Werkt niet met alle financiële pakketten.

125 - Imports Organisatorische eenheid gebasseerd op
Bij sommige imports, zoals een rollenimport, of kostenplaats-workflow import wordt er een veld voor organisatorische eenheid in de importdefinitie vastgelegd. Middels deze instelling geef je aan of de waarde in het importbestand de naam óf het nummer van de organisatorische eenheid bevat.

126 - Standaard instelling voor relaties tbv XML facturen
Bij het importeren van relaties, kun je met deze instelling aangeven welke instelling er standaard moet worden gekozen voor verwerking van XML facturen. De keuze bestaat uit groepeer alle factuurregels tot één factuurregel, neem alle regels over uit de XML of een aangepaste wijze. Wij raden de laatste optie af, dit kun je het beste configureren in de Spend Cloud zelf, per relatie. Lees hier meer over het verwerken van XML facturen.

024 - Standaard instelling voor leveranciers tbv ontvangstregistratie
Wanneer er leveranciers op basis van een import worden aangemaakt kun je hier aangeven welke instelling er standaard moet worden gekozen voor ontvangtregistratie. De keuze bestaat uit geen ontvangstregistratie, van alle orders ontvangst registreren of alleen ontvangst registreren boven een bepaald bedrag.

127 - Omschrijving vervaldatum
Indien beschikbaar kun je hier een naam geven aan het veld van de vervaldatum voor de kostenplaatsen en kostendragers.

128 - Foutmeldingen webservice
Hier kun je aangeven naar welk e-mailadres foutmeldingen van de webservice moeten worden gestuurd.

130, 153, 005, 006 - Webservice instellingen op de voorgrond (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Deze instellingen maken het mogelijk om per webservice instellingen via de Spend Cloud te kunnen wijzigen, dit maakt het mogelijk om per administratie zaken te definiëren. Werkt alleen voor Exact Online, AFAS, Allsolutions en Visma.net Financials.

Hieronder vindt je webservice-specifieke instellingen die op verzoek gewijzgid kunnen worden. Hiervoor kun je contact opnemen met je implementatieconsultant of na de implementatie met Support.

Accountview API (Visma)

164 - Exporteer periode in de kop gebasseerd op (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Keuze uit factuurdatum of periode.

Accountview webservice (Branchview)

108 - Voeg fiscaal jaar toe aan administratie (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Als deze instelling is ingeschakeld voegen we een jaartal toe aan het administratienummer bij de import/export naar Accountview. Hierdoor hoef je niet meer het administratienummer in Spend Cloud aan te passen bij de overgang naar een nieuw fiscaal jaar.

AFAS Profit

029 - Stel facturen automatisch betaalbaar (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Als deze instelling is ingeschakeld worden geëxporteerde facturen direct betaalbaar gesteld in AFAS. Facturen met de betalingsconditie AI (Automatische Incasso) zijn hiervan uitgesloten.

Decade Webservice

015 - Ontgrendel kop van een factuur na voorregistratie (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Deze instelling maakt het mogelijk de kop van een factuur te bewerken nadat deze is voorgeregistreerd in Decade.

Exact Globe

039, 040, 041, 042, 043 Export factuur- en rapportagedatums (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Middels deze instellingen kan worden aangegeven of we bepaalde factuur- of rapportagedatums de factuurdatum of periode meegeven. Kan voor zowel de kop als de regels worden ingesteld.

046 - Voorgeregistreerde facturen bij facturen onderweg export (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Bij deze instelling kan worden aangegeven of voorgeregistreerde facturen moeten worden meegenomen in een facturen onderweg export of juist niet.

007 - Uitgebreide relatie export (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Als er gebruik wordt gemaakt van relaties aanmaken in Spend Cloud icm Exact Globe kan deze instelling worden ingeschakeld om meer velden van een nieuwe relatie te exporteren naar Exact. Hiervoor dienen er nieuwe bestanden te worden toegevoegd aan de webservice op de server waar Exact Globe op draait. Neem hiervoor contact op met support.

Exact Online

138, 139 - Kop- en/of regel periode bij export baseren op (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Keuze uit factuurdatum of periode.

Twinfield

166 - Exporteer kop periode gebasseerd op (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Keuze uit factuurdatum of periode.

095 - Transactie status (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Bepaald de status van de factuur bij de export naar Twinfield. Keuze uit tijdelijk of permanent.

Unit4 Multivers API Webservice

091 - Exporteer TransactionDate gebasseerd op  (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Keuze uit factuurdatum of periode.

Visma.net Financials

027 - Exporteer kop periode gebasseerd op (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Keuze uit factuurdatum of periode.

153 Gebruik code 'Flex' als periode-verdeel code (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Wanneer deze instelling is ingeschakeld geven we standaard de code 'Flex' mee wanneer een factuur over meerdere periodes moet worden verdeeld. Hiervoor dienen er vooraf wijzigingen worden doorgevoerd in Visma.net, je kunt hier meer over lezen op de website van Visma: https://community.visma.com/t5/Nieuws-in-Visma-net-ERP/8-21-Transitorisch-verdelen-op-basis-van-een-datum-bereik/ba-p/295031

140 - G-rekeningen (Kan niet worden gewijzigd via de Spend Cloud)
Deze instellingen maakt het mogelijk om met G-rekeningen te werken in combinatie met Visma.net Financials.