Meerdere relaties tegelijk bewerken

Indien je beschikt over de juiste rechten, vind je boven het relatieoverzicht de knop ‘Meerdere bewerken’. Met deze knop kun je een aantal instellingen en/of velden, voor meerdere relaties tegelijk, aanpassen.

Een gekozen waarde wordt toegepast op alle relaties die je gaat bewerken.

Je kunt de volgende instellingen bewerken:
  1. Naam: Dit is handig als een relatie een naamswijziging heeft doorgevoerd. Zo kun je de naam van een relaties die in meerdere administraties staat in één keer updaten in alle administraties.
  2. Zoekcode
  3. Adres
  4. Postcode
  5. Btw: Je kunt hiermee voor meerdere relaties tegelijk het standaard btw aanpassen.
  6. Plaats
  7. Land
  8. Telefoonnummer
  9. E-mailadres
  10. KvK-nummer
  11. Btw-nummer
  12. Omschrijving factuurregel: Met deze instelling kun je een standaard omschrijving invullen voor alle facturen die van de geselecteerde relaties binnenkomen.
  13. Status: Zo kun je meerdere relaties tegelijk activeren of juist op ‘Passief’ zetten.
  14. Facturen automatisch verwerken: Hiermee kun je instellen dat facturen van deze relatie het menu Coderen overslaan als de verplichte velden juist kunnen worden gevuld.

Meerdere relaties tegelijk bewerken

Om een instelling voor meerdere relaties tegelijk te bewerken, neem je de volgende stappen:
  1. Klik op ‘Meerdere bewerken’ boven het overzicht.
  2. Selecteer in het overzicht de relaties die je wilt bewerken door een vinkje te zetten in het vierkante blokje voor de relatie of selecteer alle relaties door in het bovenste blokje een vinkje te zetten. Klik op ‘Volgende’
  3. Selecteer de instellingen die je wilt wijzigen bij de zojuist gekozen relaties. In de volgende stap kun je invullen wat er gewijzigd moet worden bij de geselecteerde instelling(en). Klik op ‘Volgende’.
  4. Je kunt nu voor alle geselecteerde relaties de in stap 3 aangevinkte instelling(en) wijzigen. Je overschrijft hiermee de huidige instellingen bij deze relaties. Als je een veld leeg laat, zal dit ook bij alle geselecteerde relaties worden toegepast.
  5. Klik op ‘Opslaan’ om de instellingen te activeren voor de geselecteerde relaties.