Virtuele Spend Cloud Cards

Alle voordelen van een Spend Cloud Card, maar dan zonder plastic en distributie: dat zijn onze virtuele passen in een notendop. In dit artikel lichten we toe wat virtuele Spend Cloud Cards zijn, hoe je deze kunt bestellen en hoe je deze in de Spend Cloud App zichtbaar krijgt bij de juiste gebruiker(s).

De virtuele passen zijn nog niet voor elke klant beschikbaar. Je krijgt bericht van ons zodra ook jij de passen kunt bestellen!

Wat zijn virtuele Spend Cloud Cards?

Virtuele Spend Cloud Cards bieden dezelfde betaalmogelijkheden die je gewend bent van onze fysieke kaarten, maar zijn volledig digitaal en direct beschikbaar in de Spend Cloud App. Deze passen worden niet als fysieke kaarten uitgegeven, waardoor er geen verzend- en distributiekosten zijn. Dit maakt het mogelijk om kaarten meteen te activeren en te deactiveren, wat veel tijd en logistieke efficiëntie oplevert bij het beheren van de passen.

Met de virtuele Spend Cloud Cards kunnen zowel online als fysieke betalingen worden gedaan, net als met onze fysieke Spend Cloud Cards.

Zo ziet een virtuele er in de Spend Cloud App uit voor de gebruiker:

Online betalingen

Virtuele Spend Cloud Cards zijn digitale versies van fysieke betaalpassen, inclusief kaartnummer, vervaldatum en CVC-code. Hiermee kun je net als met onze fysieke passen online betalingen verrichten. De acceptatiegraad bij webshops van de virtuele passen is hoger dan die van fysieke passen. Dit komt doordat de virtuele passen alleen debet Mastercards zijn, terwijl de fysieke passen zowel debet Maestro- als Mastercards combineren. Mastercards wordt beter geaccepteerd door Amerikaanse bedrijven zoals Google.

Fysieke betalingen

De virtuele Spend Cloud Cards zijn eenvoudig te gebruiken voor fysieke betalingen. Momenteel is dit beschikbaar voor Apple-gebruikers, die in winkels kunnen betalen door de pas toe te voegen aan de wallet van hun telefoon en te betalen via Apple Pay. Binnenkort zal ook Google Pay beschikbaar zijn voor Android-gebruikers in combinatie met de virtuele kaarten.

Hoe bestel ik de virtuele passen?

Een virtuele Spend Cloud Card bestel je net als fysieke passen door in Applicatiebeheer / Kas & Pas / Pasbeheer op de knop ‘Vraag nieuwe pas aan’ te klikken. Kies vervolgens voor 'Mastercard Virtueel'.

De pas is na het bestellen direct zichtbaar in Applicatiebeheer / Kas & Pas / Pasbeheer. Koppel de pas aan het juiste pasboek zoals je gewend bent. De gebruiker die vervolgens in diens rol als pashouder én bij de pasinstellingen als aansprakelijke pashouder is geregistreerd, ziet de pas vervolgens in de Spend Cloud App en kan deze gebruiken.