Bij het coderen kan ik de juiste crediteur niet in de lijst vinden, wat kan ik doen?

Bij het coderen kan ik de juiste crediteur niet in de lijst vinden, wat kan ik doen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je de juiste crediteur niet kan coderen in een toegevoegde factuur. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden.

De crediteur moet nog worden toegevoegd in de Spend Cloud

Mogelijk gaat het hier om een nieuwe crediteur die nog niet in Spend Cloud is toegevoegd. Controleer of de crediteur voorkomt via Applicatiebeheer / Algemeen / Relaties. Indien de crediteur niet in dit overzicht voorkomt, moet de crediteur nog worden toegevoegd.

Afhankelijk van jouw instellingen, vind je achter het crediteur-veld een plus-icoon. Mocht dit niet het geval zijn, dan heb je of niet de juiste rechten of moet de crediteur in het financiële pakket worden geregistreerd. Bij het toevoegen van een crediteur in het financiële pakket kun je de volledige crediteurenlijst vervolgens exporteren en weer importeren in de Spend Cloud bij het menu-onderdeel Relaties (mocht dit niet via een automatisch import gaan).
Nieuwe crediteur toevoegen
In een rechtenset kun je rechten toevoegen voor het aanmaken van crediteuren bij het coderen van een factuur. Hiervoor vink je de optie ‘Onbekende crediteuren’ aan bij de rechten voor het coderen van facturen. Rechten om crediteuren aan te maken en te beoordelen vanuit het relatieoverzicht kun je aanvinken onder ‘Relaties’ bij Applicatiebeheer / Algemeen.

Voor uitgebreide informatie over hoe je een crediteur kan toevoegen, verwijzen we je naar dit artikel

Een aparte crediteurenlijst per administratie

Afhankelijk van jouw instellingen worden er mogelijk aparte crediteurenlijsten gehanteerd per administratie. Dit houdt in dat bij het coderen de crediteurenlijst wordt gefilterd op basis van de administratie, waar de factuur onder valt. Mogelijk is de crediteur nog niet toegevoegd voor die specifieke administratie. Ook hier geldt dat je deze met het plus-icoon achter het veld kunt toevoegen of de ontbrekende crediteur met bijbehorende administratie eerst moet toevoegen in het financiële pakket en vervolgens exporteren en importeren in de Spend Cloud.