Maart release 2021

Nieuw in de Spend Cloud

Module Contractbeheer

Prijswijzigingen
De prijs van een contract kan elk jaar met een bepaald percentage of bedrag stijgen, bijvoorbeeld bij een afgesloten huurcontract. Bij het registreren van een contract in de Spend Cloud kun je aangeven of een contract onderhevig is aan prijswijzigingen (indien ingeschakeld in jouw omgeving).

We hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd in deze functionaliteit:
  1. Je krijgt een signaal wanneer de prijs van een contract aangepast moet worden. Dit signaal krijg je op basis van de ingestelde waardes bij het registreren van een contract.
  2. Je kunt de prijs van meerdere contracten tegelijk met een bepaald percentage of bedrag verhogen.
  3. Er is een nieuw overzicht waar je alle (aankomende) prijswijzigingen kunt bekijken en de prijzen kunt wijzigen.
Met deze verbeteringen blijven de prijzen van contracten en verplichtingen automatisch up-to-date. Daarnaast kun je meer facturen automatisch laten goedkeuren, omdat de kosten blijven kloppen. Instructies over de functionaliteit kun je terugvinden onder 'Een contract registreren' en 'Een prijswijziging doorvoeren'. We hopen dat iedereen net zo enthousiast is over deze verbeteringen als onze pilot-klanten, die het proces van prijs-wijzigen beoordeelden met een 4.3 uit 5.

Module Factuurverwerking

Coderen en beoordelen
Indien in jouw omgeving facturen worden doorgezet naar een budgethouder ter codering, is vanaf maandag 8 maart voor hen standaard de actie ‘Verzenden’ geselecteerd. Naar aanleiding van feedback van klanten hebben we onderzocht dat dit de meest gemaakte keuze is. Als deze functie standaard is geselecteerd scheelt dat voor de gebruikers weer een klik in het beoordeel-proces.

Module Factuurverwerking en Module Inkoop

Facturen en orders matchen met de ingestelde afwijkingstolerantie
Bij het matchen van orders aan facturen wordt er nu alleen een automatische match gemaakt als de bedragen van de factuur en order 100% overeenkomen. Als hier ook maar 1 cent verschil in zit, krijgt de factuur de status ‘Toegevoegd, te matchen’. Dit kan vervelend zijn als dit verschil voor jouw organisatie te verwaarlozen is. Nu kost het handmatig werk om alsnog te matchen, terwijl je dit proces geautomatiseerd wilt hebben.

Vanaf maandag is het daarom mogelijk om de ingestelde afwijkingstolerantie voor het automatisch goedkeuren van facturen ook te gebruiken voor de automatische match. Als het verschil tussen de order en factuur binnen de ingestelde afwijkingstolerantie valt, wordt de match alsnog volledig automatisch gemaakt en kan de factuur zelfs automatisch door het goedkeuringsproces gaan.

Je kunt de afwijkingstolerantie vinden onder de geavanceerde opties bij Applicatiebeheer > Inkoop > Leveranciers.

Nieuw in de Spend Cloud App

App-versie 1.46

Wachtwoord wijzigen in de app
In de release van 1.46 wordt het mogelijk om je wachtwoord aan te passen in de app. Met dit (nieuwe) wachtwoord kun je ook inloggen in de webversie van de Spend Cloud. Gebruikers die nog geen wachtwoord hadden (omdat zij voor het eerst inloggen), kunnen nu ook via de app een wachtwoord aanmaken.

Je kunt een nieuw wachtwoord instellen via Instellingen > Wijzig wachtwoord.