Mijn profiel

In het uitklapmenu onder jouw naam vind je Mijn profiel. Op deze pagina kun je een aantal voorkeuren opgeven die specifiek gelden voor jouw Spend Cloud omgeving. Dit zijn zowel algemene instellingen als instellingen per module.

Profielinstellingen

Onder profielinstellingen vind je onder andere jouw gebruikersnaam en het e-mailadres waarop je meldingen ontvangt vanuit de Spend Cloud. Als je je wachtwoord bent vergeten, is dit ook het e-mailadres waar een e-mail naar wordt gestuurd bij het aanvragen van een nieuw wachtwoord.

Als je bent ingelogd, kun je hier een nieuw wachtwoord aanmaken. De Spend Cloud zal direct aangeven of het ingevoerde wachtwoord aan de eisen van jouw organisatie voldoet. Door bovenaan te klikken op ‘Opslaan’ wordt het nieuwe wachtwoord gelijk actief.

Algemeen

Onder algemeen kun je een aantal algemene voorkeursinstellingen aanpassen. Een aantal van deze instellingen gaan over het gebruik van overzichtspagina’s. Daar naast kun je in sommige gevallen aangeven of je uitvoerverslagen van exports wilt ontvangen per email. Dit kan alleen wanneer je modulebeheerder bent van een module waarbij er wordt geëxporteerd, zoals Factuurverwerking en Kas & pas.

Taal instellen

Hier kun je instellen in welke taal de Spend Cloud wordt weergegeven. Als je de taal hebt gewijzigd, moet je eerst uitloggen en daarna weer inloggen in Spend Cloud, voordat de nieuw gekozen taal wordt weergegeven. In de gekozen taal zullen, indien beschikbaar, ook de Visma | ProActive-mailingen worden verzonden.

Indien je geen andere taal kunt instellen in jouw profielinstellingen kan het zijn dat deze nog niet is ingeschakeld voor jullie Spend Cloud omgeving. Je kunt contact opnemen met onze support afdeling (alleen voor applicatiebeheerders) om andere talen beschikbaar te maken. Naast het Nederlands kan de Spend Cloud in het Engels en Duits beschikbaar worden gesteld.

Module-instellingen

Per module die jij tot je beschikking hebt, zijn er verschillende instellingen mogelijk. Zo kun je een aantal voorkeurswaarden opgeven voor velden. Deze voorkeurswaarden worden dan standaard voor je ingevuld, bijvoorbeeld bij het aanmaken van een declaratie of een inkooporder. De volgende instellingen zijn beschikbaar per module.
  1. Declareren
Voor de module Declareren kun je een aantal standaardwaarden instellen. Wanneer je hier een waarde invult zal dit standaard worden ingevuld wanneer je een nieuwe declaratie aan maakt.

1. Inkoop
Voor de module Inkoop kun je aan geven of je bedragen inclusief of exclusief BTW wilt zien, of beide. Je kunt ook hier ook aangeven welke afleveradressen je wilt kunnen kiezen bij het maken van een order. Standaard zie je alle beschikbare afleveradressen. Wanneer je hier een selectie maakt van afleveradressen, zul je alleen deze afleveradressen zien wanneer je een order aan maakt. Als je hier één afleveradres ziet word standaard dit afleveradres gekozen bij het maken van een order, je kunt dan geen ander afleveradres kiezen. Tot slot kun je een aantal standaardwaarden kiezen, wanneer je hier iets in vult zal deze waarde standaard worden ingevuld bij het maken van een order.

1. Kas & Pas
Voor de module Kas & Pas kun je aan geven hoeveel boekingen je standaard te zien krijgt op een pagina.

1. Factuurverwerking
Voor de module Factuurverwerking kun je voor een aantal menu-onderdelen aan geven of je direct de factuur in een apart scherm wilt openen wanneer je de factuur opent in de Spend Cloud. Wanneer je bijvoorbeeld een factuur gaat coderen zal de PDF van de factuur in een apart scherm worden geopend.

Spend Cloud App

De QR-code die hier wordt weergegeven kun je gebruiken om in te loggen in de Spend Cloud app. In de tabel hieronder zie je welke apparaten zijn verbonden met jouw webomgeving. Door het kruisje te selecteren achter het apparaat, word je uitgelogd in de app. Dit is bijvoorbeeld handig als je de telefoon in het overzicht niet langer tot je beschikking hebt.

Op de pagina Spend Cloud App installeren voor Android en de pagina Spend Cloud App installeren voor iOS kun je meer lezen over het installeren van de app.

Je kunt jouw Spend Cloud app alleen te verbinden met een QR code indien je inlogt via Single-Sign on. Als jouw organisatie geen gebruik maakt van SSO kun je in de app inloggen met je emailadres en wachtwoord.