November release 2020

Nieuw in de Spend Cloud

Logo wijziging

Misschien is het je wel eens opgevallen dat we naar de software verwijzen met Spend Cloud in plaats van ProActive. Dat onderscheid tussen het bedrijf (ProActive) en het product (Spend Cloud) hebben we deze maand officieel gemaakt! Het ProActive-logo is in alle omgevingen vervangen voor het Spend Cloud-logo. In alle omgevingen wordt eenmalig een bericht getoond aan alle gebruikers met daarbij een link naar de website met meer informatie over de wijziging.

Btw koppelen aan administraties

Bij het toevoegen van een nieuw btw-tarief, kom je in dit proces automatisch op een pagina waar je het nieuwe btw kunt koppelen aan één of meer administraties. Zo vergeet je nooit meer om deze te koppelen!

Module Factuurverwerking
Waarschuwing bij meerdere gebruikers op één pagina

In de vorige release-update kon je lezen dat we deze functionaliteit verder wilden optimaliseren. We zijn weer terug naar de tekentafel gegaan en hebben de techniek achter de instelling verbeterd. Na uitvoerig testen zijn we trots op het resultaat en is de functionaliteit weer beschikbaar.

Je krijgt een melding te zien op het moment dat je een factuur opent waar een andere gebruiker deze ook open heeft staan om te bewerken. De melding verschijnt in de onderdelen beoordelen, coderen en afgekeurd.

Standaard omschrijving voor de factuurregel

We hebben veel positieve reacties en goede ideeën gekregen om deze instelling nog beter te maken. Eén idee werd zo vaak aangedragen dat we besloten hebben deze toe te voegen:

Vanaf nu kun je ook op administratie-niveau een omschrijving voor een factuurregel toevoegen. Deze zal toegepast worden op alle facturen die in deze administratie worden toegevoegd.

Als je bij een specifieke relatie een andere waarde opgeeft zal deze voorrang krijgen op de ingevulde waarde in de administratie-instellingen. Zo krijg je de mogelijkheid om makkelijk een automatiseringsslag door te voeren voor facturen van een grote groep relaties, maar kun je hier ook van afwijken voor specifieke relaties.

Nieuw in de Spend Cloud app

App-versie 1.39 en 1.40
Bijlagen inzien bij de factuur

In release 1.39 hebben we het mogelijk gemaakt dat je bijlagen bij een factuur kunt inzien. Excel- en CSV-bestanden die als bijlage zijn toegevoegd kun je echter nog niet openen.

Het beoordelen van een kas- en pasperiode

In de release van 1.40 hebben we vast een begin gemaakt met de implementatie van een nieuwe functionaliteit in de app: Periode beoordelen. Wanneer een kas- en pasperiode is afgesloten, kun je deze nu ook beoordelen in de app. In de volgende app release (1.41) zullen we hier functionaliteiten aan toevoegen als inzicht in de kastelling en de saldo-details, het inzien van extra informatie over een boeking inclusief bijlagen en de statushistorie (geschiedenis) van de periode.

Bekijk ook de releasewebinar waar deze wijzigen worden toegelicht: