Releasenotes april 2024

Spend Cloud Web

XML-veldindeling toepassen op een al toegevoegde factuur

Als je een XML-factuur toevoegt, kan het gebeuren dat deze niet goed wordt uitgelezen. Het is dan nodig de veldindeling, die bepaalt hoe een factuur wordt uitgelezen, te wijzigen of een veldindeling specifiek voor facturen van deze crediteur toe te voegen.

Voorheen diende je een factuur daarna opnieuw toe te voegen; nu is het mogelijk om een gewijzigde of nieuwe XML-veldindeling op een reeds toegevoegde factuur toe te passen. Dit voorkomt onnodige handelingen en zorgt voor een snellere verwerking. Lees in onze kennisbank alles over XML-facturen en het toepassen van een nieuwe of gewijzigde veldindeling.

Supertip: welke leveranciers bieden opties voor XML-facturen?
Het verwerken van XML-facturen brengt grote voordelen met zich mee. Wil je weten welke crediteuren waarvan jullie facturen ontvangen ook XML-facturen kunnen aanleveren? Vraag dan geheel kostenloos een op maat gemaakt overzicht bij ons op. In dit overzicht maken we ook inzichtelijk of het mogelijk is om de facturen via het PEPPOL-netwerk te ontvangen.

Spend Cloud App

App-functionaliteiten voor het allerhoogste gebruiksgemak

Inzage in paslimieten, -instellingen en de mogelijkheid tot toevoegen van meerdere bijlagen aan een boeking: adviseer pasgebruikers onze app te gebruiken

Gebruikers hebben in de Spend Cloud App inzage in de limieten en andere instellingen van hun passen. In vorige releasemails meldden we al dat op het dashboard van de app het resterende dagbudget van een pas wordt weergegeven, in plaats van alleen het saldo van het gekoppelde pasboek. Dit geeft gebruikers een volledig en duidelijk inzicht in wat er op een dag kan worden uitgegeven.

Tevens krijgen gebruikers nu een push-notificatie wanneer een transactie wordt geweigerd vanwege één van de vijf meest voorkomende redenen van weigering. In de toekomst zullen meer oorzaken van geweigerde transacties meegenomen worden in push-notificaties.

Ook de pin-, cvc-code en toegestane landen zijn voor de gebruiker terug te zien in de app (mits de gebruiker de juiste rechten heeft en als pashouder is geregistreerd). Daarnaast kunnen er via de app meerdere bijlagen aan een boeking worden toegevoegd.

Supertip: moedig pashouders aan de app te gebruiken
Bovenstaande functionaliteiten helpen gebruikers om de pas goed te gebruiken en niet voor verrassingen te staan. We adviseren daarom om pasgebruikers altijd onze app te laten gebruiken. Dit verhoogt het gebruiksgemak van een slimme betaalpas aanzienlijk en zorgt voor zelfstandigheid van de pasgebruiker. Uiteindelijk resulteert dit ook in minder werk voor de financiële administratie. Een waardevolle toevoeging voor iedereen dus!

Trainingen om te blijven leren en optimaliseren

Bij Visma | ProActive streven we naar voortdurende groei en verbetering en we nodigen onze klanten uit dit ook te doen! Voor zowel voor nieuwe applicatiebeheerders als voor diegenen die hun kennis willen opfrissen bieden we verschillende online trainingen aan. Samen met applicatiebeheerders van andere organisaties leer je in een interactieve sessie binnen een paar uur alle ins en outs van een Spend Cloud-module waarover jij wilt leren.

Kies een beschikbare training, datum en tijdstip naar keuze. Je ontvangt direct een bevestiging van inschrijving met een link voor de training. Uiteraard mogen er meerdere personen vanuit één organisatie aan een training deelnemen. Deze dienen dan wel apart ingeschreven te worden.

Bekijk het aanbod van trainingen in de Spend Cloud Portal en schrijf je meteen in!

Kijk hier de releasewebinar terug

Tijdens de webinar hebben we een aantal handige linkjes gedeeld. Deze vind je in dit overzicht:
  1. Informatie over XML-veldindeling
  2. Themawebinar over touchless factuurverwerking
  3. Recente resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek

Bekijk de opname