Afwezige collega vervangen

Als een collega jouw naam heeft opgegeven als ‘vervanger’ krijg jij er tijdens de periode van zijn/haar afwezigheid een extra optie in het topmenu (de blauwe balk) bij. Onder deze extra optie ‘Collega vervangen’ staan de collega’s waarvan jij de taken waarneemt.

Door op een naam te klikken kun je tussen jouw account en die van een collega schakelen en zo de openstaande taken van deze collega uitvoeren. Ter indicatie dat je niet in jouw eigen omgeving aan het werk bent, wordt de naam van de collega rechtsboven in het geel weergegeven.

Is de afwezigheid vandaag aangemaakt in Spend Cloud? Dan kan het zo zijn dat je de knop 'Vervang een collega' nog niet direct ziet. Klik rechtsboven in de Spend Cloud op je naam, vervolgens op afmelden en log opnieuw in. Daarna zul je de knop 'Vervang een collega' wel zien.

Als je na de periode van absentie van je collega weer terug wilt naar jouw eigen omgeving, kun je op de gele knop klikken en in het uitklapmenu op jouw eigen naam klikken.

In jouw eigen omgeving zal er op het dashboard bij ‘Acties’ een notificatie te zien zijn als er openstaande taken zijn voor de collega die jij vervangt. Tevens zul jij ook alle notificaties per email ontvangen wanneer er een actie is toegewezen aan de collega die jij vervangt.

Bij uitgevoerde taken zal het zichtbaar zijn dat jij de taken hebt uitgevoerd namens een afwezige collega.
Registratie uitgevoerde actiesRegistratie van uitgevoerde acties door vervangers