Inloggen en wachtwoord instellen

Afhankelijk van jouw organisatie ben je ingelogd via Single Sign-On of door het invoeren van jouw inloggegevens op de inlogpagina van Spend Cloud. Single Sign-On houdt in dat als je bent ingelogd in de omgeving van jouw organisatie, je gelijk naar Spend Cloud kunt navigeren zonder nogmaals een wachtwoord te hoeven invoeren.

Als je niet via Single Sign-On bent ingelogd en je bent je wachtwoord vergeten, dan kun je een nieuw wachtwoord instellen door bij het inlogscherm te klikken op ‘Wachtwoord vergeten?'. Dit moet je ook doen als je voor de eerste keer gaat inloggen. Om bij het inlogscherm te komen, typ je www.mijn.proactive.nl/ organisatienaam

Klik vervolgens op ‘Wachtwoord vergeten?’ en volg de instructies op het scherm.
Inlogscherm
Je ontvangt van ons dan een e-mail met een tijdelijk wachtwoord en je kunt daarmee, door de stappen op het scherm te volgen, een nieuw wachtwoord instellen.  Wanneer het niet lukt om in te loggen, neem dan contact op met een collega die de Spend Cloud beheert.

Als beheerder is het raadzaam om te controleren of een medewerker de juiste link heeft naar jullie omgeving. Als deze niet klopt, dan zal de mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord niet aankomen.

Als je bent ingelogd, kun je onder Mijn profiel, een nieuw wachtwoord aanmaken. Navigeer naar Mijn profiel onder jouw naam rechtsboven in het scherm. Onder ‘Profielinstellingen’ kun je een nieuw wachtwoord invoeren.  De Spend Cloud zal direct aangeven of het ingevoerde wachtwoord aan de eisen van jouw organisatie voldoet. Bij het 'Opslaan' wordt er nog eenmaal naar je oude wachtwoord gevraagd. Zodra je deze bevestigd, word je nieuwe wachtwoord actief.

Beheerders kunnen niet de huidige wachtwoorden van medewerkers bekijken. De wachtwoordvereisten zijn ingesteld bij de configinstellingen van de Spend Cloud.

Ziet jouw inlogscherm er anders uit?

Omgevingen die naar het Google Cloud Platform zijn overgezet, hebben een nieuw inlogscherm gekregen.
Dit geldt niet voor omgevingen waar Single Sign-On is ingeschakeld.
Nieuw inlogscherm
Om bij dit inlogscherm te komen heb je diverse mogelijkheden:
  1. Je typt de oude link met daarin 'mijn.proactive...' in de webbrowser. Je wordt dan direct doorgestuurd naar de link 'omgevingsnaam.spend.cloud'
  2. Je typt 'spend.cloud' in de webbrowser. Je wordt dan doorgestuurd naar de pagina waar je de omgevingsnaam kunt invullen. Als je die niet weet, kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan een e-mail met daarin de omgevingsnaam waar jij in voorkomt als medewerker.
  3. Je typt 'omgevingsnaam.spend.cloud' in de webbrowser. Je komt dan direct bij het juiste inlogscherm voor jouw omgeving.