Inloggen en wachtwoord instellen

Afhankelijk van jouw organisatie kan je in de Spend Cloud inloggen door het invoeren van jouw inloggegevens óf door middel van Single Sign-On. Single Sign-On houdt in dat als je bent ingelogd in de omgeving van jouw organisatie, je gelijk naar Spend Cloud kunt navigeren zonder inloggegevens in te voeren.

Wil je inloggen in onze app? Kijk dan hier voor instructies.

De volgende instructie is van toepassing als je wilt inloggen in de Spend Cloud op de computer.

Als je niet via Single Sign-On kan inloggen en je bent je wachtwoord vergeten, dan kun je een nieuw wachtwoord instellen door bij het inlogscherm te klikken op ‘Wachtwoord vergeten?'. Dit moet je ook doen als je voor de eerste keer gaat inloggen. Om bij het inlogscherm te komen, typ je organisatienaam.spend.cloud. De applicatiebeheerder binnen jouw organisatie kan jou de juiste link toesturen om in te loggen.

Wanneer je de naam van jouw Spend Cloud omgeving niet weet kun je ook navigeren naar de volgende website: spend.cloud en vervolgens op de knop 'ik weet de naam van mijn omgeving niet' klikken. Vervolgens vul je jouw emailadres in en klik op verzenden. Als jouw emailadres in een Spend Cloud omgeving bestaat, zal je de naam van je omgeving ontvangen. Ontvang je geen email, of krijg je een melding dat de aanvraag is mislukt? Neem dan contact op met jouw applicatiebeheerder, zij kunnen controleren of jouw account is aangemaakt met het correcte emailadres.

Wanneer je op de inlogpagina van jouw Spend Cloud omgeving bent, klik op ‘Ik weet mijn wachtwoord niet’ en volg de instructies op het scherm.

Je ontvangt van ons dan een e-mail met een tijdelijk wachtwoord en je kunt daarmee, door de stappen op het scherm te volgen, een nieuw wachtwoord instellen.  Wanneer het niet lukt om in te loggen, neem dan contact op met een collega die de Spend Cloud beheert.

Als beheerder is het raadzaam om te controleren of een medewerker de juiste link heeft naar jullie omgeving. Als deze niet klopt, dan zal de e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord niet aankomen.
Applicatiebeheerders kunnen niet de huidige wachtwoorden van medewerkers bekijken. De wachtwoordvereisten zijn ingesteld bij de configinstellingen van de Spend Cloud.