Codeermogelijkheden beheren per medewerker

In het optionele menu Applicatiebeheer / Algemeen / Codeermogelijkheden vind je een overzicht van medewerkers die de rechten hebben om inkooporders te coderen en/of in de module Factuurverwerking de rechten om extern te coderen. In dit menu kan je verbijzonderingen als kostenplaatsen en grootboeken koppelen aan een medewerker. Door deze koppelingen te maken, kun je een medewerker beperken in de keuze van verbijzonderingen bij het coderen, waarmee je hen help ze de juiste codeer-keuzes te maken.

Zie je dit menu niet? Controleer dan of deze is toegevoegd aan je rechtenset. Zie je de optie daar ook niet maar ben je wel geïnteresseerd? Onze Support-afdeling kan het menu activeren.

Codeermogelijkheden toekennen

Medewerkers met rechten voor financieel coderen in de module Inkoop en/of rechten om facturen exteren te kunnen coderen, vind je terug op de overzichtspagina. Het gaat hier dus niet om medewerkers van de financiële administratie met volledige rechten op het coderen in de module Factuurverwerking. Deze kunnen altijd facturen coderen op alle projecten, kostenplaatsen en grootboeken.

Klik op de naam van een medewerker om de instellingen voor deze medewerker te bewerken. Hier geef je per verbijzondering aan of er een beperkte lijst van toepassing is:

Breng je een beperking aan, dan dien je aan te geven uit welke verbijzonderingen de medewerker mag kiezen bij het coderen. Doe je dit niet, dan kan je medewerker geen enkele verbijzondering kiezen bij het coderen.

Door achteraan de regel van een medewerker op de drie puntjes te klikken, kun je de juiste koppelingen aanmaken voor de verbijzonderingen die je voor die medewerker hebt beperkt.

Nadat je dit voor één medewerker hebt ingesteld, kan je dezelfde set aan verbijzonderingen kopiëren naar andere medewerkers door op de drie puntjes te klikken. Klik nu op 'Kopiëren' en kies welke verbijzonderingen je wilt kopiëren en vervolgens welke andere medewerkers dezelfde instellingen krijgen.

Dit menu heeft geen invloed op de module Kas & Pas. Daarvoor gebruik je de verbijzonderingen per pasboek.