Releasenotes juni 2024

Module Inkoop

Dienstaanvragen aanmaken en versturen

Binnenkort lanceren we een nieuwe functionaliteit in de Spend Cloud waarmee je eenvoudig dienstorders kunt aanmaken. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld het inhuren van adviesbureaus, het aanvragen van schoonmaakwerkzaamheden, reparatiewerkzaamheden of het laten uitvoeren van juridisch werk door een derde partij. In dit kennisbankartikel lees je alvast meer over hoe dienstorders in de toekomst kunnen worden aangemaakt.

Deze functionaliteit bevindt zich in de beginfase en wordt gefaseerd uitgerold. De eerste versie bevat nog niet de optie om de financiële codering van de order door de besteller te laten doen. Daarom wordt de functionaliteit in eerste instantie alleen uitgerold naar klanten die dit niet verplicht stellen. De overige klanten ontvangen uiteraard ook een e-mail zodra bekend is wanneer de nieuwe functionaliteit voor hen beschikbaar wordt.

Module Kas & Pas

Nieuwe look-and-feel van verschillende pagina’s in de Spend Cloud

Live vanaf 13 juni
Voor een nog betere gebruikerservaring zijn we hard bezig geweest om de look-and-feel van verschillende pagina’s te verbeteren. We zijn gestart met twee pagina’s:
  1. Kostensoorten: Hier kom je terecht via Applicatiebeheer / Kas & Pas / Kostensoorten.
  2. Boeken: Hier kom je terecht via Applicatiebeheer / Kas & Pas / Boeken.
Op basis van waardevolle feedback van verschillende klanten hebben we op deze pagina’s nieuwe kolommen toegevoegd. Je kunt via het tandwieltje de kolommen naar wens aanpassen. Aan de rechterkant heb je de mogelijkheid om handige filters toe te passen, zoals je misschien al gewend bent in het Archief van Kas & Pas. Dit zal ook van toepassing zijn in het Kostensoorten-menu.

Het design zal geleidelijk ook worden doorgevoerd op andere pagina’s. Heb je feedback op de bovenstaande designs? Laat het ons weten via product@proactive.nl. De nieuwe designs worden op 13 juni gereleased. In de kennisbank kan je alvast wat meer lezen over de nieuwe designs.

Online betalingen bevestigen via de Spend Cloud App - 3DS via SMS vervalt

Vanaf 17 juni is het niet meer mogelijk om online betalingen met een Spend Cloud Card te bevestigen via 3DS per SMS. Online betalingen dienen te worden bevestigd via de Spend Cloud App. Het is hiervoor van belang dat door de applicatiebeheerder bij een Spend Cloud Card een aansprakelijke paseigenaar is ingesteld.
Zorg ervoor dat dit vóór 17 juni is gebeurd en dat gebruikers tijdig het bevestigen van online betalingen via de Spend Cloud App hebben geactiveerd.

Spend Cloud App

Beheerders zien alle boeken in de app

Vanaf de laatste app release (versie 1.79.1) zien module-beheerders van de module Kas & Pas nu alle boeken terug in de Spend Cloud App. We hebben dit gedaan om ervoor te zorgen dat beheerders dezelfde informatie zien in zowel de Spend Cloud App als op de webvariant. Via het menu ‘Boeken’ kan er genavigeerd worden. In de toekomst zal hier nog een zoekfunctionaliteit aan toegevoegd worden, zodat het makkelijker wordt een specifiek boek op te zoeken en te bekijken.

Webinars terugkijken

We zijn erg enthousiast dat de releasewebinars veel interesse hebben gewekt! Helaas heeft dit enkele technische problemen met zich meegebracht. Tijdens de releasewebinar in mei hadden we helaas het maximaal aantal deelnemers bereikt, wat voor problemen zorgde met het live bijwonen.

Tijdens de vorige themawebinar hadden we helaas problemen met het internet, waardoor de verbinding en vooral het geluid erg slecht was.
Gelukkig is het altijd mogelijk om webinars terug te kijken: https://support.spend.cloud/portal/nl/kb/webinars-optimalisatie De themawebinar hebben we speciaal opnieuw opgenomen, zodat het verhaal beter te volgen was dan tijdens de live sessie.

Technische problemen

In mei hebben we ook een aantal storingen opgelost:
  1. De release van de app was niet succesvol.
  2. Er is gebruikgemaakt van nieuwe technieken (API).
  3. Terugdraaien was ingewikkeld.
  4. Alle bugs nu opgelost.
Meer informatie vind je hier: storingen en bugs.

Release van de nieuwste versie van de portal: DIRK

De Spend Cloud Portal heeft vanaf 10 juni 2024 een nieuwe naam: Dirk (Digital Information Resource Knowledgebase). Deze verandering is gedaan ter ere van Dirk, onze CTO, die al 25 geweldige jaren bij ons bedrijf is. Om Dirk’s 25-jarig jubileum te vieren, wilden we iets speciaals doen om zijn enorme bijdragen en onwankelbare toewijding te erkennen. Lees meer over de naamsverandering en de nieuwe uitstraling van de portal in dit artikel

Kijk de releasewebinar terug

In de bijlage vind je de slides van de releasewebinar. Hieronder kun je de opname terugkijken.