Administratie-koppelingen

In het menu-onderdeel ‘Administraties’, kun je op de 3 puntjes klikken om koppelingen aan te maken. De koppelingen en de modules waarbij deze zichtbaar zijn worden hieronder uitgelegd.

Koppel leveranciers - module inkoop
Koppel  functieprofielen voor declareren - module declareren
Koppel functieprofielen voor modulebeheerders - Alle modules wanneer in de configuratie 'beheerder rechten per administratie' is ingeschakeld.

Koppel leveranciers
Bij gebruik van de inkoopmodule en meerdere administraties is het noodzakelijk om leveranciers aan een administratie te koppelen. Dit is mogelijk vanuit het menuonderdeel Applicatiebeheer / Inkoop / Leveranciers (verwijzing naar pagina). Omdat het eenvoudiger te maken om de leveranciers aan administraties te koppelen (vooral als alle of een groot deel van leveranciers per administratie beschikbaar moet zijn) is het mogelijk gemaakt om dit in het menuonderdeel administraties te koppelen. Door op de 3 puntjes te klikken en vervolgens op 'koppel leveranciers' kun je de leveranciers selecteren die beschikbaar moet zijn in de administratie. Klik rechtsonder op 'toon alle' om alle leveranciers in 1x te tonen en te selecteren.

Per pagina zijn er afhankelijk van de instelling in 'mijn profiel' een x aantal leveranciers beschikbaar.

Koppel functieprofielen voor declareren
Bij gebruik van de declaratie module is het noodzakelijk om het functieprofiel te koppelen aan een administratie om te bepalen binnen welke administratie gedeclareerd mag worden (verwijzing naar functieprofielen pagina). Door bij applicatiebeheer / Algemeen / Administratie op de 3 puntjes te klikken en te kiezen voor 'koppel functieprofielen voor declareren' kun je in één of meerdere bestaande functieprofielen koppelen aan de desbetreffende administratie. Hiermee wordt het beheer en koppelen vereenvoudigt.

Koppel functieprofielen voor modulebeheerders
Op het moment dat de configuratie instelling (dit kun je met de juiste rechten zelf zien of in laten schakelen voor beheerders) 'beheerder rechten per administratie' staat ingeschakeld kun je voor alle beheerders (medewerkers met een administratieve of inzage archief rol) bepalen tot welke administratie zij toegang hebben. Dit kan ingesteld worden in het functieprofiel (verwijzing naar functieprofielen pagina) of vanuit Applicatiebeheer / Algemeen / Administratie 3 puntjes en vervolgens kiezen voor 'koppel functieprofielen voor modulebeheerders'. Hiermee is het eenvoudiger geworden om functieprofielen met een administratieve of centrale rol te koppelen aan één of meerdere administraties.