Bewindvoerdersoverzichten inzien en genereren

Wanneer jouw organisatie werkt met cliënten of bewoners, kan het benodigd zijn bewindvoerdersoverzichten te genereren. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je dit in de Spend Cloud kunt doen.

Wat is een bewindvoerdersoverzicht?

Als iemand onder bewind staat, mag diegene niet meer zelf beslissen over zijn/haar goederen en vermogen. De aangewezen bewindvoerder stelt vaak een budgetplan op en controleert de uitgaven van de persoon die onder bewind staat. Als jij als organisatie uitgaven doet namens een persoon die onder bewind staat, kan het zijn dat je aan de bewindvoerder een bewindvoerdersoverzicht moet aanleveren. Op dit overzicht kan de bewindvoerder de uitgaven (en eventuele inkomsten) van een specifieke persoon over een bepaalde periode inzien.

Wanneer kan je een bewindvoerdersoverzicht inzien en genereren in de Spend Cloud?

Om de juiste transacties zichtbaar te maken, is het van belang dat de cliënt is geregistreerd in de Spend Cloud en de juiste boekingen op deze cliënt worden gecodeerd. Daarnaast is het menu alleen beschikbaar als dit is aangezet in de configuratie van jouw Spend Cloud. Overleg dit met jouw implementatie-consultant of neem contact op met onze Support-afdeling.

Een bewindvoerdersoverzicht inzien in de Spend Cloud

Via Kas&Pas / Bewindvoerdersoverzicht kun je alle boekingen, facturen en saldi van cliënten vinden. Aan de linkerkant van het overzicht, kun je met behulp van de selectiefuncties, specifieke cliënten opzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld per cliënt een overzicht samenstellen van alle boekingen, cliëntfacturen en saldi in een bepaalde periode.

PDF voor meerdere cliënten

Bovenaan het overzicht staat de knop ‘Download PDF voor meerdere cliënten’. Door op deze knop te klikken kom je bij een overzicht van met een selectie vakjes van alle cliënten. Hier kun je alle of de gewenste cliënten selecteren met begin- en eind-periode. Het is natuurlijk ook mogelijk om één cliënt te selecteren.

Na het klikken op de groene knop 'genereren' is de uitkomst een PDF-bestand met boekingen, facturen en saldi. Je downloadt deze door op de link in de getoonde groene bank te klikken. De omschrijving van de boekingen worden (indien ingevuld) getoond en hetzelfde geldt voor het budget.